Utelivet i Shanghai – hvilke områder skal man oppsøke?

Jeg har nå bodd i Shanghai i mer enn fire år, både som student og businessmann. Med andre ord: jeg begynner å få ganske god kontroll på hvilke områder man bør søke hvis man vil ha seg en drink eller to etter middag.

Her er en liste over bargatene i Shanghai, noe som gir en pekepinn på hva du kan forvente deg når du skal på Shanghais uteliv. Den yrende metropolen har for alvor tatt utelivet med storm den siste tiden, og kan vel sies å være et av de beste stedene å dra ut på byen om du er i Kina. Eller Asia i det hele tatt.

De to store bargatene: Found 158 og Laowai Jiedao

Alle turister som ønsker å ta seg en øl i Shanghai bør vite om to områder. Dette er steder med et stort utvalg av utenlandske barer og restauranter samlet på ett sted.

Found 158

Addresse: 158 Julu Lu, near Ruijin Lu 巨鹿路158号, 近瑞金路

Når man først hører om Found 158, så tror man ikke helt det man hører. Men det er faktisk en bargate som ligger under jorden. De har gravd et gigantisk hull i en park MIDT i sentrum av Shanghai og bygget en bargate der.

Tror du meg ikke? Vel, se på denne videoen:

Har også tatt noen bilder fra Found 158 ettersom jeg har brukt en del tid der nede:

Found 158 under VM i fotball 2018.

 

Mine kolleger og jeg har en «after work beer» på Found 158 etter endt arbeidsdag.

Laowai Jiedao (老外街道)

Addresse: 338 Hongmei Rd, Minhang, Shanghai Shi, Kina, 201103

Du vet kanskje ikke hva «Laowai» eller «Jiedao» betyr?

Laowai = Et slanguttrykk som brukes for å beskrive utlendinger.
Jiedao = Gate eller vei.

Med andre ord: gaten hvor utlendingene oppholder seg. Og dette er på langt vei riktig. Her er det en gate i utkanten av Shanghai (rundt 30 minutters taxi fra Jingan Temple) hvor du har et nærmest ubegrenset antall barer & restauranter å velge mellom.

Meksikansk mat? Yep. Gresk? Ikke noe problem? Britiske puber på rad og rekke? Oh yes!

Hva koster en øl i Shanghai?

Det varierer stort. I normale barer og restauranter som er fylt med utlendinger, så ligger prisene på rundt 30-50 RMB (40-60 norske kroner). Hvis man drar på en restaurant i en sidegate eller i en bar i utkanten av Shanghai sentrum, så kan man få øl helt ned til 8-10 RMB (10-12 norske kroner).

Øvrige gater eller steder med barer

Maoming Road

Selv om dens glans har bleknet noe i lys av nye, større og bedre utelivsalternativer, fortsetter Maoming Road fortsatt å gi noen høydepunkter til de
som skal søke en øl eller tre i Shanghais gater.

Barjenter florerer i denne gaten som er hjem til noen av Shanghai eldste puber og klubber. De som ønsker å prøve noe av de hotteste nattklubbene i Shanghai kan dra på Maoming Manhattan Bar – noe som er en av de aller beste nattklubbene i Shanghai.

Tongren Road

En mindre, mer effektive Maoming, søker Tongren Road for å gjenerobre den lurvete smaken av Maoming og er hjem til mange av barene som er svært populære blant europeere. Mange drar til Tongren Road for å kjøre det opp med gode drinker og dyr klesstil. Her blir man egentlig nødt til å ha på skjorte.

Hengshan Road

På natten, konverterer denne handlegate i den største bar gaten i Shanghai med utesteder for alle som ønsker å dra på . Hengshan er hjem til byens mest berømte barer, kafeer, restauranter og tehus, og har et bredt utvalg av hver. Her bør man så absolutt ta turen for å dra på kafè på dagtid, da dette er en av Shanghais klart beste områder.

Xintiandi

Shanghais Xintiandi-område ligger innen gangavstand fra Huangpi Road (S) T-banestasjonen og inneholder et vell av eksklusive barer, restauranter og internasjonale butikker. Dette området livlig etter mørkets frembrudd, og er der Shanghai’s hippe og rike går å nippe til en cocktail på terrassehus patios, salonger, og kafeer.

Du kan lese mer om Xintiandi i denne artikkelen.
Trenger du mer informasjon?

Jeg får ikke oppdatert denne artikkelen hver eneste måned, noe som gjør at du godt kan se etter andre kilder for å få den aller mest oppdaterte informasjonen på utelivet i Shanghai. Og den informasjonen får du nettopp på Smartshanghai.com – en samlingsside for utlendinger som bor fast i Shanghai.

Her finner du informasjon om alle typer aktiviter du kan finne i Shanghai.

ÈN KOMMENTAR

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.