Disneyland krever i utgangspunktet ikke noen ytterligere introduksjon. En av verdens sterkeste merkevarer har også fått et solid fotfeste i Kina – og med gigantiske parker i både Hong Kong og Shanghai har kineserne tatt godt imot Donald, Mikke og Langbein.

Disney valgte å inkorporere kinesisk kultur sammen med Disney for å unngå en unødvendig kulturkræsj da de lagde Disneyworld Hong Kong. Du vil se mange eksempler på at amerikansk og kinesisk kultur går hånd-i-hånd i parken, noe som gjør dette til en ganske unik opplevelse.

Det er kanskje ikke så mye å skrive om Disneyland da det meste fremgår på deres offisielle nettsider. Allikevel kan det være verdt å nevne at parken blir besøk av mellom 8 og 9 millioner mennesker hvert år, så det kan være smart å komme tidlig dersom man ønsker å besøke parken utenfor «rushtid».

Generell informasjon om Disneyland

Kinesisk navn:香港迪士尼樂園
Pris:385 HKD for barn og 539 HKD for voksne.
Åpningstider:10:00-20:30 hver dag.

Hva synes vi om Hong Kong Disneyland?

castle-of-the-sleeping-beauty-1173955_960_720
Vi var jo nødt til å prøve ut en av verdens mest kjente fornøyelsesparker når vi først var i Hong Kong. Og man kan godt konkludere med at dette er et fantastisk sted – hvis man har med barn. Hele parken baserer seg på at barn skal ha så mye moro som mulig, og det er ekstra spennende for barn som har god kjennskap til Disneys mange legendariske figurer. Mikke Mus, Donald, Mikke og Peter Pan løper rundt i parken og hilser på alle barn med et strålende humør gjennom hele dagen.

Det som var litt synd var at vi valgte å ikke bo på et av hotellene som inngår i parkens område. Noen amerikanere vi snakket med var *meget* tilfredse med både service og hotellrommene – og mente at det var en av de beste hotellene man kunne få til den prisen i Hong Kong.

En del av problemet med Hong Kong Disneyland er naturligvis prisen. Det koster å dra hit – spesielt hvis man tar med en hel familie. I tillegg er det ganske langt mellom attraksjonene som gjør parken verdt å besøke for voksne mennesker. Dette er delvis på grunn av de store avstandene, men også rett og slett fordi det ikke er så mye spennende å gjøre for folk som har passert 10 år.

hongkong-1485723_960_720

Hvem passer parken for?

Hvis du har barn mellom 5 og 9 år, så er det nesten kriminelt å ikke dra innom Disneyland. Barn i den alderen vil ha mer enn nok å bruke tiden sin på i den store parken. Har du litt større barn, så vil du kanskje ofre en dag her for å se en av de andre tingene Hong Kong har å by på.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.