Hong Kong er en beryktet hotellby – og ikke uten grunn. Populasjonstettheten blant innbyggerne er såpass markant at leiligheter og overnattingsplasser blir bygget med svært høye kostnader. Det er det til slutt deg som hotellgjest som er nødt til å betale for. Allikevel skal du ikke miste helt motivasjonen. Vi i Reisetilkina har nemlig vært i Hong Kong og prøvd ut et par forskjellige hoteller som vi kan anbefale. Vi prøvde riktignok tre hoteller totalt, men det ene var preget av den dårlige kombinasjonen av fraværende service og skitne rom. Det er ikke et hotell vi var særlig lystne til å anbefale videre til andre nordmenn.

Og de er innenfor den kostnadsrammen man bør budsjettere med når man skal bestille hotell i Hong Kong.

AirBNB eller hotell?

I og med at delingsøkonomien også så smått er på vei til å etablere seg i Kina, så tenkte vi at vi skulle sjekke AirBNB for å se om vi kunne spare noen penger. Det kunne vi. Problemet var bare at betingelsene var så langt unna vår standard at vi nesten ble litt forskrekket.

Hvis man skulle finne en utleier med OK priser, så skulle man akseptere å bo i svært stakkarslige kår sammen med andre mennesker. Man skulle altså dele bad og kjøkken med husleier og hans/hennes familie, noe som ikke fristet i særlig stor grad. Utvalget av AirBNB-leiligheter i Hong Kong er med andre ord ikke særlig tiltrekkende. Og dyrt i forhold til hva man betaler for (antageligvis – basert på de bildene og den informasjonen som var tilgjengelig for oss på nett).

Godt og billig: Hotel sàv

savresepsjon

Til tross for at man godt kan merke at dette hotellet er en del av en hotellkjede, så er det et godt valg. Hotellet ligger i Wuhu Street lim en virkelig kort kjøretur unna Hong Kong-øyen. Med andre ord: hotellet ligger i Hong Kong, men ikke på selve øyen. Jeg vil anslå at vi brukte ti minutter med taxi til selve hovedøyen, så det er ikke akkurat dårlig beliggenhet.

Sengene var gode, rommene var store og rene og servicen var upåklagelig. Et godt engelsktalende personale som virkelig gjorde det lille ekstra for at gjestene skulle føle seg velkomne var det som gjorde at vi egentlig synes at dette var det beste hotellet vi prøvde ut i Hong Kong.

8962067_73_z

Hva angår transport, så var hotellet villig til å stille gratis buss til disposisjon dersom man ønsket å komme inn til Hong Kong by på dagtid. Et ekstra pluss i boken.

Klikk her for å booke Hotel sàv til billigste pris (hotels.com).

Two MacDonnell Road

macdanel


Hvis du ønsker å bare bo «et steinkast» fra verdenskjente Victoria Peak, som for øvrig er en av de mest besøkte turistattraksjonene i hele verden på årsbasis, så skal du booke et hotellrom på Two MacDonnell Road. Hotellet med det litt spesielle navnet kombinerer nemlig fantastisk beliggenhet og fine priser på en helt upåklagelig måte. Og det gir utslag i kundeanmeldelsene.

0f835270_z

Ut av totalt fem stjerner har hotellet på Hotels.com sine nettsider 4,5 – og gjestene kommenterer både renslige rom og hyggelig betjening som gode grunner til å velge hotellet. Selv var vi egentlig mest imponert over beliggenheten. Her har du gåavstand til alle de viktigste severdighetene i Hong Kong og flotte restauranter og shoppingmuligheter finnes rett utenfor døren.

Skjermbilde 2016-08-26 kl. 10.06.05

Dette er et rimelig luksuriøst hotell i sentrum av Hong Kong, men allikevel er det overkommelige priser – det er noe av det vi reagerte litt på. Et såkalt «kupp» i hjerte av en av verdens mest spennende byer. Prøv det!

Klikk her for å booke Two MacDonnell Road til billigste pris (hotels.com).

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.