Victoria Peak er en utsiktspost som har vokst seg frem til å være Hong Kongs desidert mest populære turistattraksjon. Som følge av aktiv skyskraperbebyggelse i den sjarmerende storbyen sør i Kina, blir utsikten bare bedre og bedre for hvert år som går. «The Peak», som man ofte omtaler stedet som på engelsk, er det høyeste punktet på Hong Kong-øyen med sine 552 meter over havet. Og i dag valfarter mer enn 7 millioner (!) turister til høyden hvert eneste år for å få med seg en av Kinas mest spektakulære utsikter.

Hvordan komme seg opp til Victoria Peak?

china-1356656_960_720
Trikken er det klart beste alternativet og også det de aller fleste bruker. Den historiske trikken ble først tatt i bruk så tidlig som i 1888 og fungerte den gang som en vanlig farkost for lokale Hong Kongere. Senere har det utviklet seg til å bli en turistattraksjon.

Alternativ til trikken

Det finnes en bilvei som går opp til Victoria Peak, men det gir ikke den samme opplevelsen. Buss (bussnummer 15), bil og taxi er alle relevante alternativer hvis du ønsker å kjøre opp. Bilveien går rett gjennom et av Hong Kongs mest eksklusive strøk hvor du har villaer til flerfoldige millioner kroner på begge sider av veien. Mildt sagt en annen type opplevelse.

Mat og drikke

starbucks-1262392_960_720

Det finnes en del restauranter hvor man kan få seg en matbit i nærheten av Victoria Peak. Hvis du skal ha noe enkelt, internasjonalt og billig, så kan du velge Burger King, Starbucks eller Pacific Coffee. De to sistnevnte restaurantene har også sunne alternativer som salater og brødbakst. Hong Kong Day og Cafe Deco er nok de to alternativene som har den beste utsikten, men her skal man betale litt mer. Utsikt koster. Allikevel vil du nok neppe bli skremt av prisnivået dersom du er vant til et norsk prisnivå.

Vær, vind og klima

hong-kong-1198105_960_720

Værforholdene spiller naturligvis en rolle når man skal opp i høyden og få en kombinert natur- og by-opplevelse (som Victoria Peak kanskje best kan defineres som). Det er både viktig at det verken er forurensning og/eller tåke som hindrer utsikten og at det ikke er for kaldt til å stå og nyte øyeblikket.

Sommeren er generelt det dårligste tidspunktet å besøke Hong Kong på. Gjennomsnittstemperaturen varierer mellom 30 og 35 varmegrader og det regner mye. Ut over sommermånedene juni, juli og august finnes det ikke noen tider på året hvor det er dårlig å besøke Victoria Peak. Jeg personlig dro dit i april, noe jeg ikke akkurat angret på i etterkant. Naturen rundt utsiktsområdet blomstret for fullt og man merker faktisk at det er et par grader kaldere i høyden enn det er nede i storbyen. Nesten synd at Hong Kongs myndigheter har slått hardt ned på alle som har foreslått å bygge hoteller i Victoria Peak da det ville vært det perfekte stedet å bo på en ukes ferie.Åpningstider og tilgjengelighet

the-peak-243269_960_720

Det som er så fint med Victoria Peak er at det er åpent hele døgnet – alle dager i året. Riktignok er det visse begrensninger på transport (trikk & buss) og butikker/restauranter, men det hindrer deg ikke i å stå grytidlig opp og se soloppgangen over Hong Kong dersom du ønsker det. Trikken går hver dag fra 07:00 til 24:00, også på søndager og helligdager. Det er med andre ord en transportmetode du kan stole på.

The Peak Tower, som er et tilbud til de som ikke nøyer seg med den «naturlige utsikten», åpner klokken 10 på hverdager og er åpent helt til klokken 23:00. Dette er riktignok noe jeg bevisst valgte bort da jeg allerede har vært på litt for mange kinesiske turistattraksjoner med en ganske stor befolkningstetthet, for å si det sånn. Og med 7 millioner besøkende til Victoria Peak hvert år tvilte jeg litt på at dette skulle være et bedre alternativ.

Victoria Peak Garden og Mount Austin Road, som er de to største parkene i området, er åpne 24 timer i døgnet.

ÈN KOMMENTAR

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.