En av verdens mest kjente religiøse skikkelser gjennom tidende heter Siddharta Gautama, bedre kjent som Buddha. På Lantau Island utenfor Hong Kong har det blitt bygget et gigantisk monument for å hylle den den legendariske skikkelsen hvor man får et innblikk i hans liv og lære. Av mange reisemagasiner blir Ngong Ping Village omtalt som «den ultimate Buddha-opplevelsen» og «et sted man neppe vil gå glipp av med sin historiske relevans».

Du bør i hvert fall sette av en hel dag til å se Lantau Island da det er et av de mest storslåtte stedene i Hong Kong. Mange kaller øyen for «hovedsentrum for Hong Kongs turisme» og det sier naturligvis svært mye når man er kjent med antall turister som besøker byen hvert eneste år.

«Cable Cars» til Lantau Island

hong-kong-lantau-island-1441383_960_720

For å komme seg til øyen er det vanlig å benytte seg av de verdenskjente «cable cars» som du helt sikkert har sett bilde av. La meg si det sånn: hvis du googler et bilde av Hong Kong, så vil minst ett av de første 20 bildene være av en slik vogn. Til tross for at det kanskje ikke er optimalt for de med høydeskrekk, så er det en av de mest spektakulære naturopplevelsene man kan oppleve i en kinesisk storby.

Til tross for at Lantau-øyen primært har Buddha og Buddhismen som hovedattraksjoner, så finnes det også mye annet flott å oppleve her. Cable Cars-attraksjonen kalles «Ngong Ping 360» og «Ngong Ping Piazza» er hovedgaten som kobler de spirituelle attraksjonene sammen på øyen.

Den store Buddha-statuen i bronse er allikevel det de fleste turister vil ta med seg fra Lantau som den største opplevelsen.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.