Fakta om Xian

Xian er en by som ligger relativt sentralt i Østens rike. Byen har en populasjon på i overkant av 8 millioner mennesker, men er ikke utpreget stor av den grunn. Det er en mur som omgår hele byen, som naturligvis stammer fra de gamle dynastienes dager. Xian blir en mer og mer populær turistby for vestlige turister, og både hotellfasilitetene og de vestlige restaurantene holder høy standard som følge av dette. Vi kan veldig godt anbefale en tur til Xian for de som er interessert i Kina, og har et ønske om å se de verdenskjente Terracotta-krigerne.

Xian blir sett på som den tredje mest populære turistbyen i Kina, rett bak Beijing og Shanghai.

Bilder fra Xian

Vi var på plass i Xian for å ta en del bilder til nettsiden – så det er bare å nyte bildene fra denne fantastiske byen.

Bilde fra Terracotta-krigerne i Xian.

Dette bildet ble tatt under et besøk fra Terracotta-krigerne i Xian. Det tar cirka èn time å kjøre opp til fjellet der de er plassert, noe som helst bør gjøres via en guidet tur som inkluderer mat, drikke og sosialisering med andre turister. Vi fikk vel utelukkende amerikanske turister «med på kjøpet» da vi besøkte stedet, noe som egentlig var helt greit. Det kryr for øvrig av turister her om sommeren (juni-august), så du er nok ikke alene om å se disse skapningene!

Bybilde i Xian.

Her kan du se litt av hvordan trafikken er i Xian. Ikke akkurat like kaotisk som i verken Shanghai eller Beijing, men det er klart at det blir en del kø og ventetid når man skal komme seg frem i rushtiden. Bilde er tatt fra det runde tårnet midt i byen, som på veldig mange måter er symbolet på bybildet i Xian.

Bilde fra en park i Xian.

Det er en hel del parker i Xian, og dette er en av de vakreste. Men også en av de dyreste – det koster rundt 80 yuan (60 kr) å komme inn i den – men det er så absolutt verdt det. Anbefales virkelig å komme seg litt ut av bysentrum for å få et øye på mange av de flotte parkene som ligger der.

Flott arkitektur og kunst i Xian.

Det har seg sånn i Xian at folk flest bor i enorme bygninger som er tett bygget sammen. For å si det sånn; selve byen er ikke så mye større enn Bergen i størrelse, så når du skal huse 8,6 millioner mennesker på et sånt areale – ja, da blir man nødt til å bygge i høyden. Legg også merke til bygningsarbeiderne som holder på til venstre for den blokken helt til venstre i bildet.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.