Dagstur til Suzhou – min historie

Som bosatt i Shanghai er jeg fullstendig klar over de utrolige mulighetene til å oppleve en hel masse innenfor bygrensen – jeg bor tross alt i en by med 25 millioner mennesker.

Allikevel får jeg noen gang en trang til å steppe litt ut av min egen ”komfortsone” og reise litt rundt i Kina.

Suzhou i solnedgang. Foto: Reisetilkina.com
Suzhou i solnedgang. Foto: Reisetilkina.com

Suzhou er en by med omtrent 10 millioner innbyggere. Skal man tro Tripadvisors toppliste over ”things to do in Suzhou” vil man tro at turistene er mest fornøyd med de flotte naturopplevelsene fremfor selve bysentrum. Jeg tok med meg en kamerat og bestemte meg for å ta en dag i det som på folkemunne kalles ”Kinas svar på Venezia”.

En halvtimes togtur med høymoderne hurtigtog er alt som skal til for å frakte deg fra Shanghai til Suzhou. 39,5 RMB (50 norske kroner) er prisen og setene er både komfortable og gir god benplass.

Humble Administrator´s Garden

Min taktikk når jeg besøker en ny by er som regel å gå igjennom Tripadvisors ”topp 10” for å se hva andre har satt pris på. Et kjapt Google- og GPS-søk viste at dette var ”Humble Administrator´s Garden” – som lå bare noen steinkast unna jernbanestasjonen. Vi tok taxi.

En flott og velrenovert hage var det som møtte oss.

Inngangsbilletten koster 70 RMB for voksne, 35 RMB for studenter og pensjonister.

Jeg vil virkelig anbefale å komme hit om sommeren. Vi ankom sen høst (starten av november) og man kan se at dette primært er en sommerattraksjon som bør besøkes på riktig tidspunkt.

Noen av de flotteste øyeblikkene ble servert i Administrator Garden. Foto: Reisetilkina.com
Noen av de flotteste øyeblikkene ble servert i Humble Administrator Garden. Foto: Reisetilkina.com

Uansett: området rundt Humble Administrator´s Garden er også flott. Hvis du spaserer nordover fra hagen mot Soochow University i Suzhou, så får du med deg de Venezia-liknende kanalene som byr på et helt unikt syn. På begge sider av kanalene ligger det appetittvekkende restauranter, barer og caféer som tilbyr mat og drikke mye billigere enn hva du vil finne i Shanghai.

Du kan se bilder av kanalstrømmene helt nederst i artikkelen.

Flott natur - selv om vi ankom Suzhou sent på høsten. Foto: Reisetilkina.com
Flott natur – selv om vi ankom Suzhou sent på høsten. Foto: Reisetilkina.com

Et helt utmerket område for en rolig søndagstur i finværet. Dette var virkelig Suzhou på sitt aller beste. Til tross for at Suzhou har etablert seg blant de aller største byene i Kinas turistnæring var det overraskende få utlendinger å se.

Det kan selvfølgelig ha noe med tidspunktet å gjøre, men jeg tror rett og slett ikke at europeere og amerikanere har oppdaget Suzhou ordentlig – enda.

Det er vel bare et tidsspørsmål før folk får øynene opp for at Shanghais «småbyer» har en del å tilby.
Trommetårn

Videre gikk turen til en av Suzhous mest kjente landemerker, trommetårnet. En helt grei opplevelse som er spennende i ikke mer enn 15 minutter før man blir litt lei. På toppen av trommetårnet finner man en café som selger klassisk kinesisk te.

Kanskje ikke et ”must” i Suzhou, men det kan være fint å få med seg hvis man har noen dager i kanalbyen.

trommetaarn1
Trommetårnet sett fra utsiden. Foto: Reisetilkina.com

Jeg håper virkelig at bildene jeg tok klarer å illustrere hvordan tårnet var. Kanskje ikke de beste bildene jeg har tatt, men allikevel føler jeg at du får et inntrykk av hva det har å tilby.

Om jeg fikk velge igjen ville jeg nok brukt tiden min litt annerledes i Suzhou.

Utsikten fra tårnet. Foto: Reisetilkina.com
Utsikten fra tårnet. Foto: Reisetilkina.com

Suzhou Financial District

Noe av det som kjennetegner Suzhou er sterk økonomisk vekst. I likhet med nabobyen Shanghai har Suzhou opplevd sterk tilflytning de siste årene og bygningsboomen har virkelig slått inn med full tyngde.

Dette merkes i mange deler av byen, men Financial District er virkelig et område med sterk tilflytning av multinasjonale selskaper. Store skyskrapere popper opp i tide og utide, hvite velkledde menn i dress sirkulerer området og infrastrukturen sies å forbedres hver eneste måned.

Området kalles ”Wujiang” og er en del av det som kalles ”Suzhou Industrial Park”.

En smakebit av hva Suzhou Financial District har å by på. Foto: Reisetilkina.com
En smakebit av hva Suzhou Financial District har å by på. Foto: Reisetilkina.com

Tips til deg som reiser til Suzhou

Jeg har et par siste tips til deg som ønsker å ta seg en tur til Suzhou:

– Sjekk hvor hotellet ditt ligger i forhold til subway-linjen. Det stoppet hvor linje 1 krysser linje 2 er området som vil kalles ”nedre by/sentrum” og huser flere gode hoteller med alt fra én til fem stjerner.

Du kan bestille hotellrom på Hotels.com (i skrivende stund er det 455 treff når du søker «Suzhou City Centre» i hotelldatabasen. Mer enn nok å velge mellom med andre ord.

– Hvis du skal ta toget fra Shanghai til Suzhou anbefales det at du bestiller billetter på forhånd. Du kan alltid spørre i hotellresepsjonen om de gidder å bestille togbilletter for deg om du selv ikke er så stødig i mandarin. Jeg har alltid opplevd hyggelige hotellansatte på dette punktet.
Det er ikke uten grunn at Suzhou kalles "Kinas Venezia". Foto: Reisetilkina.com
Det er ikke uten grunn at Suzhou kalles «Kinas Venezia». Foto: Reisetilkina.com

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.