Olympiaparken er navnet på det området i Beijing hvor OL og Paralympics ble holdt i 2008. Parken er fordelt inn i to hovedområder: ”Olympic Forest Park” og ”Main Area”. Den nordlige delen (11,5 kvadratkilometer) består av en park med fine sjøer, flott natur og gode turstier. Her er det svært populært for lokale å ta seg en joggetur på en søndag. Noe av det første jeg hørte da jeg flyttet til Beijing var at Olympiaparken var et av de mest behagelige stedene å løpe i det fri. Sentralt i parken ligger det som kalles Aohai Sea, og jeg vil anslå at det tar deg rundt tre timer å spasere rundt hele den gigantiske parken. Minst. Daglig kommer det haugevis med gartnere for å rydde opp og gjøre parken fin og delikat slik at du kan få et innblikk i hvor storslått området var under OL 2008.

Her kan du se hvordan parken er delt inn:

Foto: Google Maps, screenshot.
Foto: Google Maps, screenshot.

Den andre delen er den best besøkte delen og består blant annet av de ikoniske bygningene ”Gjøkeredet” og ”Water Cube” som gjorde seg kjent under de Olympiske Leker (de ligger omtrent akkurat der pilen peker på kartet). I tillegg til dette har kineserne risset inn medaljevinnerne til alle OL-utøverne, noe som gjør at man kan bruke noen minutter på å finne frem til navn som Thorkildsen (spydkaster) og Olaf Tufte (roer).

I mine øyne passer den olympiske park perfekt til en halv dags spasertur. Det anbefales nok egentlig å bruke lengre tid i hoveddelen enn i parken da turistattraksjonene ikke akkurat kommer på rekke og rad i et stort skogsområde. Hvis du har et behov for en joggetur mens du besøker Beijing, så kan den olympiske park være et veldig gunstig alternativ, men det er i området rundt Gjøkeredet at du får de helt store opplevelsene.

For øvrig ville jeg unngått å betale billettprisen for å komme inn og se på fasilitetene i Gjøkeredet. Det koster vel rundt 80 RMB (100 kroner) å komme inn på stadion, men jeg følte ikke at det var verdt pengene. Den beste utsikten får du utenfra.

PS! Et lokalt tips er å leie en sykkel hvis man har planer om å se større deler av den nordlige parken. Selv endte jeg opp med gnagsår og en litt mindre hyggelig opplevelse første gangen jeg dro dit rett og slett fordi jeg feilberegnet de store avstandene.

Turistoversikt

Pris:Gratis, med mindre du ønsker å svømme i Water Cube (50 RMB) eller gå inn i Gjøkeredet (80 RMB).
Transport:Det er en egen Subway-stasjon kalt Olympic Park på linje 8.
Tidsbruk:Det anbefales at man minst bruker èn dag i den olympiske park.
Beliggenhet:Meget sentralt. Du kan lett komme deg til andre severdigheter på en kjapp og enkel måte både før og etter å ha sett parken.

Galleri

Her er noen store bilder:

olympic-village-896019_960_720
fireworks-79575_960_720Det siste bildet er fra åpningsseriemonien av Beijing-OL i 2008.

Og her er noen jeg puttet inn i et galleri. Klikk på bildene for å få dem større.

Videopresentasjon

Ønsker du å få et dypere innblikk i hva Olympiaparken i Beijing har å tilby, så kan denne videoen av en italiener med håndholdt videokamera hjelpe deg med å i hvert fall forstå hvordan arkitekturen ser ut i «hoveddelen».
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.