La meg gjøre det klart med èn gang slik at du ikke blir forvirret: det finnes to sommerpalass i Beijing. Allikevel er det i mine øyne kun ett av dem som virkelig er verdt å besøke. Det ene sommerpalasset (Yuangongyuan) fikk gjennomgå så til de grader av engelskmennene under opiumskrigen at det ble bombet sønder og sammen, noe som gjør at det – i mine øyne – ikke er i nærheten av palasset som kalles Yiheyuan.

Palasset ligger nord-vest i Beijing, ikke veldig langt vekk fra studentområdet Wudaokou. Fra Den Forbudte By er det ikke mer enn 25 minutter med taxi utenfor rushtiden.

Så hva består egentlig sommerpalasset av?

the-summer-palace-1393382_960_720
Dette er en fantastisk opplevelse både for deg som elsker kinesisk historie, men også for deg som tiltrekkes av storslått natur og flotte bygninger. Når jeg sier at parken er gigantisk, så mener jeg virkelig gigantisk. En sommerdag i 2016 prøvde jeg og en kamerat og gå rundt hele vannet, men vi var nødt til å gi opp halvveis (heldigvis finnes det båter som kjører deg over til andre siden av vannet for en smal pris).

Videre vil du ha muligheten til å bestige fjelltoppen i Sommerpalasset, som er dekorert med fantastiske bygninger i ekte kinesisk stil. Nå gjorde ikke vi akkurat noe dypdykk i hva bygningene hadde betydd rent historisk, men det kan du lære om når du ankommer palasset.

Allikevel vil jeg så definitivt si at dette er en sommerattraksjon (noe som ligger litt i navnet). Det å gå langs vannet og fryse er ikke akkurat noe særlig hyggelig.

Det er en velkjent bro som tar turister over fra fastlandet og ut på en øy i sentrum av sjøen. Den er meget god besøkt og vil gi deg en utmerket utsikt over alle båtene som ligger strødd på vannet i sommermånedene.

Dette bildet illustrerer det meget godt:

beijing-347295_960_720

Øvrig informasjon

Pris:30 RMB
Åpningstid:06:30-18:00
Barnevennlig:Et besøk innebærer mye gåing. Passer ikke barn under 10 år.
Tid:Det anbefales å bruke fra tre til fire timer i Sommerpalasset. Anbefalt ankomsttid er rundt klokken 9-10.
Subway-stasjon:Beigongmen Station (Subway-linje nummer 4)

Galleri

(klikk på bildene for å få dem større)

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.