Jing’an Temple ligger akkurat i området mange lokale Shanghainesere vil kalle Shanghai bysentrum. Tempelets historie begynner helt tilbake til Song-dynastiet i 1216, men bygningene som per dags dato står klar til å ta imot turister er ikke mer enn et par hundre år gamle. Etter en grufull brann i 1972 var store deler av Jing’an Temple nødt til å bygges opp igjen – men den største Buddha-statuen i hele Kina står fortsatt godt plassert i tempelets sentrum.

Verdt å besøke?

Hvis du er interessert i gammel kinesisk arkitektur eller ønsker å få med deg det som er et av de mest ikoniske byggene i Shanghai, så er det verdt å ta en tur. Men det skal riktignok sies at variasjonen av ting å gjøre inne i Jing’an Temple ikke er det helt store. Allikevel kan du nok regne med å bruke 2-3 timer her inne. Så vidt jeg husker ligger ikke billettprisene på mer enn 20-30 RMB per person, så du har ikke akkurat mye å tape på å prøve det ut som en severdighet.

Området rundt

Jing’an er, som tidligere nevnt, et av de mest pulserende sentrumsområdene i Shanghai. Det er her leieprisene på leiligheter er høyest og luksusbutikkene ligger tett-i-tett. West Nanjing Road heter gaten som binder sammen The Bund (WaiTan) og Jing’An Temple – og det er veldig anbefalt å ta en gåtur ned gjennom Shanghai.Hvordan komme seg dit?

Bruk Subway Line 2 og gå av ved Jing’an Temple. Gå opp Exit 1 – og du er rett utenfor tempelet. Umulig å unngå.

Tempelet åpner klokken 7 om morgenen for gjester og er åpen frem til klokken 17:00.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.