Beijing er hovedstaden i Kina og en av verdens mest spennende byer. Selv har jeg besøkt Beijing seks ganger og blir aldri lei av det pulserende livet eller de flotte omgivelsene som byen kan tilby. Her har jeg skrevet en mini-guide til førstegangsreisende som helt garantert vil hjelpe deg på vei når du skal besøke Beijing!

Hva skal man se?

Kinas best bevarte antikke sted, den forbudte by,  var hjemmet til keiserne under Ming-og Qing-dynastiene . Det er en slående

Et inntrykk av bybilde i Beijing. Foto: Reisetilkina.com
Et inntrykk av bybilde i Beijing. Foto: Reisetilkina.com

serie av trekonstruksjoner og gårdsrom full av keiserlige skatter som kan bli sett av turister i sommermånedene. Den forbudte by ligger så sentralt i Beijing som overhodet mulig og er et «must» for enhver Beijing-turist.

Vi anbefaler også RedWall hotel som ligger så nær den forbudte by som overhodet mulig.

Det tidligere fabrikkindustriområdet «798 Art District» er nå en del av kulturlivet i Beijing . Her kan du se moderne kinesisk kunst på høylys dag i gallerier som White Space Beijing og Beijing Tokyo Art Projects.

De frodige hager og paviljonger gjorde at Sommerpalasset (Summer Palace) var en lekeplass for de keiserlige hoff i gamle dager. Det er en helt herlig opplevelse å komme ut og se de flotte bygningene og den storslåtte naturen. Inngangsbillett koster rundt 50 norske kroner hvis jeg husker riktig.

Sist men ikke minst er jeg nødt til å anbefale den kinesiske mur. Ta en guidet tur opp til fjellene og hør om historikk og opplev muren på nært hold – det er ingen grunn til å ikke besøke verdens mest kjente turistattraksjon når du først er i Beijing. Prisene varierer med tanke på hvilken guide du velger, men du må nok regne med å betale rundt 100 kroner for en tur fra Beijing og opp i fjellet.

Restauranter og mat

Unn deg selv litt hjemmelaget mat på Xiao Wang Home Restaurant . Gå for en av bestselgerne : frityrstekte spareribs med peppersaus eller varme og krydrede kyllingvinger .

Beijing Dadong Roast Duck Restaurant er en favoritt blant Beijings høyere elite. Her får du den beste peking ducken i hele Beijing, og den er både sprø, har et lavt fettinnhold, en nydelig saus og kommer med nydelig garnityr. Dette er en restaurant jeg besøker hver eneste gang jeg drar til Beijing.

Peking duck - en av de beste restaurantene i sentrale Beijing. Foto: Reisetilkina.com
Peking duck – en av de beste restaurantene i sentrale Beijing. Foto: Reisetilkina.com

Hotell

Vi har utarbeidet en guide for hoteller i Beijing. Kan personlig gå god for samtlige hoteller som er anbefalt, og jeg vil si at de gir deg god valuta for pengene.

Ta en kikk!

Transport fra flyplassen

Beijing ‘ s Capital flyplass ligger 27 kilometer fra sentrum . «The airport Line» forbinder med undergrunnen med byen og koster rundt 20 kroner for en billett. En taxi til sentrum koster rundt 80 kroner om du ikke blir svindlet.

Beijing Language University. Her går det flere nordmenn. Foto: Reisetilkina.com
Beijing Language University. Her går det flere nordmenn. Foto: Reisetilkina.com

Les også: Utbredt taxisvindel i Beijing.

Hvordan komme seg rundt

T-banen er rask , pålitelig og når de fleste severdigheter . Linje 1 kjører øst -vest , Linje 5 nord -sør og Linje to sirkler rundt i byen . Det koster vel 3 yuan uansett hvor langt du kjører, noe som tilsvarer tre norske kroner . De fleste hoteller kan ordne drosjer og sykler.

Jeg vil egentlig ikke anbefale å sykle rundt i Beijing. Det å ta buss, drosje eller t-bane er både mye mer effektivt, mindre farlig og faktisk også mindre kostbart.

Skal du leie en sykkel koster det rundt 30 kr/dagen pr sykkel. Ikke veldig dyrt, men t-bane og buss koster 3 kroner per billett.
ÈN KOMMENTAR

  1. Hei

    Fin side, med mye god informasjon. Jeg skal bortover nå i august, Shenzhen… 2 1/2 uke… Men har 1 spm som jeg lurer på… Jeg har sett at roaming på vanlig norsk abo vil dra på i pris hvis man er ivrig. Men det er muligheter via eSim. Nevner da holafly og airalo som tilbyr gode priser på roaming..

    Fungerer disse ? (har allerede vpn)..

    Takker på forhånd for svar 🙂

    Mvh Mariuis

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.