Min personlige rundreise i Kina

Endelig er vi hjemme fra vår rundreise rundt i Kina! Vi hadde en flott tid , så mange interessante ting og bare nøt det hele. Jeg savnet Beijing skjønt, og jeg er glad vi er hjemme i storbyen nå! 🙂

Vi opplevde en masse problemer med togene på grunn av den kinesiske nyttårsfeiringen. Når vi startet reisen skulle alle kineserne komme seg hjem og feire, og når vi ønsket å komme tilbake til Beijing var feiringen over, så alle skulle på vei tilbake til arbeid. Nesten i hver by opplevde vi problemer med tog eller buss.

Guilins fjell - som avbildet på sedlene til den kinesiske myntenheten Yuan. Foto: Reisetilkina.com
Guilins fjell – som avbildet på sedlene til den kinesiske myntenheten Yuan. Foto: Reisetilkina.com

I Xian var det ingen togbilletter tilbake til Beijing , så vi måtte fly. (Vi måtte komme hjem før den niende ). Vi fløy til Tianjin, og ønsket å ta buss eller tog til Beijing. Imidlertid var det ingen billetter igjen ! Så vi brukte halve natten å vente på neste tog som hadde noen harde seter igjen («Hard Seats» er betegnelsen på økonomiklasse på togene i Kina).

Vi kom frem til Beijing sent på natten/tidlig på morgenen (05.30).
Mitt tips er å ikke  reise i Kina under kinesisk nyttår. Alt er dyrere og du tror det varmere i sør, men det er ikke fordi de kaldeste dagene i året er faktisk under nyttårsfeiringen!
Også nesten alle drosjesjåførene vil doble prisen, noe som kan irritere deg selv om det ikke er store beløp i norsk målestokk det er snakk om.

Og jeg må bare si det- Hong Kong er virkelig fantastisk!

Hong Kongs skyline på dagtid. Foto: Reisetilkina.com
Hong Kongs skyline på dagtid. Foto: Reisetilkina.com

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.