Beihai Park – en fryd for øye

Om det er noe kineserne er flinke til, så er det å opprette og opprettholde fine hager i vakre omgivelser. Beihai Park i sentrum av

Beihai Park er nydelig.

Beijing (så og si vegg-i-vegg med den forbudte by) er et resultat av nettopp dette. For 10 Yuan (ca 12 NOK) får du tilgang til et av Kinas absolutte høydepunkter for deg som er interessert i turer omgitt av nydelige trær, blomster og en innsjø som er proppet full av turistbåter.

Ikke bare er Beihai park en turistattraksjon. Flere tusen Beijing-innbyggere har kjøpt årskort her for å trene. Det er mange kinesere som omtaler Beihai Park som «Kinas største treningssenter», noe du får inntrykk av om du kommer inn en lørdags- eller søndagsmorgen. Tøying, bøying og jogging er det som står på planen over aktivteter som utføres av de faste besøkende.
Romantikk og svanesjø

Bøying og tøying er ikke alt kineserne gjør når de tar turen til Beihai Park. Innsjøen i parken er en velkjent attraksjon for nyforelskede par som skal sperre seg ute fra storbyens mas for å romantisere forholdet litt. Og med god grunn. På en solfylt dag er nettopp denne innsjøen noe av det vakreste du kan oppleve i Beijing, og absolutt «et must» for par på ferie til Beijing.

I tillegg er det mange muligheter for å få kjøpt seg en matbit her. Typisk kinesisk mat selges i noen boder (de er ikke så mange, og ødelegger ikke det generelle bildet av naturparken) langs vannkanten, og mange benytter seg av den gode maten til de lave prisene. Prisen for en flaske vann er 2 yuan (1,80 kr) og absolutt verdt pengene på en varm sommerdag. På en kald vinterdag også for øvrig.

Litt fakta om Beihai Park:

Inngangspris: 10 Yuan
Areal: veldig, veldig stort. Bruk minst en halv dag her om du er lysten på å oppleve hele parken
Tilleggsaktiviteter:
1. Vandre opp til «tårnet» som gir deg utsikt over hele Beijing.
2. Lei en båt alene eller sammen med andre. Koster ikke akkurat veldig mye, og gir god valuta for pengene.
3. Ta en joggetur eller utøve «bøy og tøy»-øvelser sammen med den kinesiske befolkningen. Akkurat det kan være veldig gøy.

Video fra Beihai Park

Jeg fant denne videoen som har blitt filmet fra parken på vinterstid. Trær uten blader og is på vannet!

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.