Selv var jeg litt i tvil da jeg startet med å skrive denne artikkelen – ”kan jeg virkelig skaffe fem grunner til å dra til Hong Kong?”. Det viste seg at jeg var nødt til å ta turen innom byen for å få samlet nok informasjon til en god reiseartikkel.

Ettersom jeg til daglig bor i Shanghai, så var det ikke en veldig lang tur ned til Hong Kong (knapt nok 2 og en halv time i fly). For øvrig: hvis du ønsker en full samleside om all informasjon vi har om Hong Kong, så kan du klikke her.

Her er fem gode grunner til å besøke Hong Kong.

1. Gunstige flyavganger og en av verdens beste flyplasser

Det er lett å komme seg TIL Hong Kong, men det er også lett å komme seg rundt i byen. Foto: Reisetilkina.com

Mange føler at de besøke Hong Kong hvis de planlegger å reise til Kina. Hong Kong er et viktig transportknutepunkt i Asia , og er for veldig mange turister en inngangsporten til Kina. Det å komme seg til Hong Kong for nordmenn er ikke akkurat veldig vanskelig – det er nok av flyruter å velge mellom.

Dessverre er det ingen flyselskaper som per dags dato flyr direkte til Hong Kong fra Norge, men det er flere flyselskaper som flyr via andre europeiske storbyer.

Eksempler på flyavganger du kan ta via de store norske byene for å komme til Hong Kong:

1. SWISS Airlines flyr via Zürich
2. Finnair flyr via Helsinki.
3. British Airways flyr via Gatwick Airport i London.
4. Aeroflor flyr via Moskva.

….og så videre!

Guide: kjøp de billigste flybillettene til Hong Kong

Hvis du ønsker å finne de billigste flybillettene til Hong Kong, så bør du absolutt følge denne guiden. Her har jeg gått gjennom alle de norske nettsidene som selger flybiletter til Hong Kong, og valgt ut de to beste. Tro meg: jeg har flydd MYE til Kina i løpet av de siste årene og har spart tusenvis av kroner på å gjøre noen gode valg når jeg kjøper flybilletter.

Daglige direktefly forbinder Hong Kong til store byer i Europa. Boeings langdistanseflymodeller 747 ,767 og 763 er mye brukt av flere forskjellige flyselskaper.

Fra New York tar det 16 timer og 20 minutter, fra London tar det 11 timer og 45 minutter og fra København tar det 9 timer og 30 minutter – og Finnairs flight fra Helsinki tar 9 timer og 50 minutter. Men husk at du da er nødt til å først komme deg til Finland, så du bør nok beregne litt ekstra tid.

Verdens fjerde (!) beste flyplass

For øvrig har Hong Kongs flyplass kommet på en fin-fin fjerdeplass i listen over de fineste flyplassene i 2018 (kilde: thestandard.com.hk). Min opplevelse av flyplassen var at den var meget effektiv og oversiktelig. Man ble heller ikke nødt til å spasere i all for lang tid etter at man hadde forlatt flyet, noe som er en klar fordel.
Hong Kong Airport er verdens mest effektive når det kommer til innvandrings- og tollkontroll og er blitt kåret til verdens beste flyplass flere år på rad.

2 . Gode muligheter for fin (men dyr) overnatting

Det er ingen tvil om at dette er en av Asias dyreste byer når det kommer til hotellopphold, men i en så stor by finnes det selvfølgelig noe for alle. Luksushotellene er svært gunstig lagt i sentrum av byen mens man får de billigere alternativene jo lengre vekk man tillater seg å bo.

Jeg føler deg at man kanskje skal koste på seg et litt fint hotellopphold når man først bor så langt unna Norge. Tross alt: hotellprisene i Norge er betydelig høyere enn hva de er i Hong Kong.

Infrastrukturen i Hong Kong er såpass god at det ikke skal være noe problem å bo litt unna bysentrum.

Selv valgte jeg riktignok et av de mellomdyre alternativene:

Silka Far East Hotel
Stjerner:
***
Pris per natt:
Rundt 600 norske kroner
Link: Silka Far East Hotel (Hotels.com)

 

Silka Far East Hotel. Foto: Hotels.com

Jeg var utrolig fornøyd med hotellet og anbefaler alle å bo der – det er både svært sentralt og fortjener i mine øyne mer enn tre stjerner på en internasjonal skala.

I skrivende stund ser jeg at mange har påpekt at beliggenheten er god, men at komforten er «så-som-så»:

Dette er hvordan turister opplever Silka Far East Hotel i Hong Kong. Skjermbilde: Hotels.com

Dette er dog noe jeg ikke er helt enig i. Det skal sies at de aller fleste turister som besøker Hong Kong er kinesere, og de er veldig glad i å ligge på noe som minner om bambus-senger, som er knallharde. Silka Far East Hotel i Hong Kong har vel noen av de mykeste sengene jeg noensinne har opplevd å ligge i, så det passet meg helt perfekt.

3. Deilig gourmetmat til lave priser

Du må besøke Hong Kong hvis du elsker kinesisk mat. Eller rettere sagt: Sør-Kinesisk mat. Hong Kongs kulinariske markeder er dominert av kantonesisk mat – en av favorittene blant mange nordmenn på kinarestaurant her hjemme. Kantonesisk mat er verdenskjent for sine enkle matlagingsmetoder og ferske ingredienser.

En sjømat middag er et must. De mange ulike måtene å tilberede fisken på er et ganske morsomt syn i seg selv. Da jeg nylig besøkte Hong Kong dro jeg på en av byens mest populære fiskerestauranter (husker ikke navnet i farten…) og fikk en meny med 200 (!) forskjellige fiskeretter. Kvalitet.

Hong Kong er et sted du kan spise når du vil. Det er butikker åpne døgnet rundt og du vil aldri måtte være sulten.

Normalt vil jeg ikke anbefale turister å finne små, lokale restauranter gatelangs. Men i Hong Kong føler jeg at matsikkerheten og kvaliteten er høyere enn det den der i «Mainland China». Derfor tok jeg ofte selv ut på noen av de litt mer lokale restaurantene for å teste ut dumplings og enkle risretter.

Det er nok av små, lokale restauranter å teste ut i Hong Kong. Foto: Reisetilkina.com

 

4 . Shopping & Champagne

Shoppinggaten i Hong Kong.

Du må besøke Hong Kong hvis du ønsker å kjøpe luksusvarer til lavest mulig pris. Ekte luksusmerker som LV , Prada , Corum , Burberrys og mange andre verdensberømte designers produkter selges til uslåelige priser. I mange tilfeller er disse butikkene overfylt, noe som ikke akkurat er et problem i luksusbutikkene her hjemme i Oslo/Bergen.

Hong Kong er også et sted hvor du kan kjøpe det mest trendy til den laveste prisen i verden – mobiltelefon, datamaskin , digitalt kamera , elektronikk , mote og tilbehør etc. Selgerne klarer å gjøre deg overbevist av det brede spekter av valgmuligheter og deres lave priser.

Kineserne selv drar «over grensen» til Hong Kong for å handle luksusvarer. Da jeg spurte en kinesisk kollega hvor mye de ville spare på å shoppe i Hong Kong kontra å shoppe i Shanghai, så svarte hun at ting normalt sett lå på 15 % mindre.

Eksklusive barer for en liten drink

Selv hadde jeg ikke tid til å utforske utelivet i Hong Kong. Allikevel registrerte jeg at det finnes en håndfull barer og restauranter som tilbyr utsikt over hele byen. På en annen side tilbyr de også drinker som koster mer enn de gjør i Norge….

5 . Nydelig utsikt og skyline

Har du sett New York på natterstid? Syntes du det var fint?

Det er ingenting i forhold til Hong Kong.

Hong Kong om natten er fantastisk av mange grunner. Vakre bygninger er høyt kondensert med et lag av farger som sprer seg fra havnen opp til toppen . Du kan få en panoramautsikt fra lang avstand.

Har jeg overbevist deg om at Hong Kong er stedet å dra når du skal til Kina?

I så fall er det vel bare å bestille en billett.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.