Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Det er noen varer som er litt mer spennende enn andre å kjøpe inn når du er i Kina. Dette inkluderer selvfølgelig typiske kinesiske varer som du utelukkende får i Kina, og du bør egentlig se litt lengre enn den lokale shoppinggaten (som har Gucci, Louis Vuitton ++) dersom du skal få noe ut av shopping på Kinaturen.
 

Kunst og Håndverk

Kina er et skattekammer av kunst og håndverk som er en viktig del av landets kulturelle arv. Produkter som broderi , keramikk og porselen samt kopier av gamle kulturminner er alle utsøkt laget og selges til en billig penge i store deler av landet. Andre kjente håndverksprodukter er veving, trykking og farging . Cloisonne er entspesiell tradisjonelt håndverk fra Beijing , mens Jiangxi Jingdezhen ware er en representant for Kinas fine porselen.

Kinas håndlagde tepper er ettertraktet i internasjonale markeder . Suzhou , Hunan , Guangdong og Sichuan broderier er fire av Kinas mest kjente broderier og du kan få tak i dem i alle de største byene i Kina.

Det lønner seg å oppsøke noen markeder i de store byene for å komme i kontakt med de beste selgerne som selger autentiske produkter.

Vær dog obs på å ikke betal overpris, og les deg gjerne opp på produktene du skal selge i forveien!

 

Silke

Kinesisk silke er kjent i verden for sin flotte kvalitet , farge og variasjon. Selv har jeg kjøpt en del flotte silkedrakter fra Kina og nå 10 år etter kjøpet ser de fortsatt like fine ut…

Pass på å kjøp det hos en offisiell silkeprodusent – det er her du finner de aller beste produktene. Et anbefalt personlig tips er å kombinere det med et besøk på en silkefabrikk slik at du kan se hvordan de lager klærne.

Her er et bilde jeg tok av en silketrøye da jeg var i Kina for noen år siden:

Silketrøye i god kvalitet. Foto: Reisetilkina.com
Silketrøye i god kvalitet. Foto: Reisetilkina.com

 

Te

Kina er teens hjemland. Longjing ( grønn te ) og Biluochun ( grønn te ) er berømt over hele verden og selges i store kvantum også her hjemme i Norge.

Den beste grønne teen du kan smake får du i Kina – så enkelt er det bare.

 

 Alkohol og vin

beer-1286691_960_720

Siden oldtiden har Kinas brennevin- og vin-tradisjoner utviklet seg og har gjennom årenes løp vunnet mange internasjonale priser. Berømte spritmerker i Kina inkluderer Maotai fra Guizhou , Fen og Zhuyeqing fra Shanxi  og Dong Brennevin fra Guizhou. Det er også en hel del gode vanlige rødviner du kan få på kinesiske restauranter, og de aller beste er de som kommer fra hovedstaden Beijing.

Det finnes også godt øl fra Kina. Tsing Tao er et av mine yndlingsmerker, og du kan faktisk også få det på større butikker som Meny og Ica her hjemme i Norge…

 

Tradisjonell kinesisk medisin

Pyramiden av kunnskap som utgjør tradisjonell kinesisk medisin ( TCM ) er bygget opp gjennom tusener av år . Det er en skole for seg selv. Mange urter og andre rusmidler blir brukt for sin høye kurerende effekt og du finner knapt en lege i Kina som ikke snakker varmt om alternativ kinesisk medisin.

lous.vutioon.shanghai
Bilde av Louis Vuittons bygning i Shanghai. Foto: Reisetilkina.com

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.