Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Ferie til Beijing når man tar med barn

Har man barn og ønsker å dra til Beijing, så er det viktig at man tar et par forhåndsregler. For det første skal du vite at du er i

Bilde fra en park i Xian. Foto: reisetilkina.com

ferd med å ta med et barn til en av verdens største byer, så inntrykkene blir nok ikke få. For det andre er det fint å tenke på at man kanskje skal tilpasse barnets inntrykk av Kina så godt som mulig, og da må man ta enkelte forhåndsregler.

Her er noen ting man bør tenke på når man drar til Østens Rike.


Mat og drikke

Det er viktig å påpeke at man i Kina ikke får den maten og den drikken som man får her hjemme i Norge. Selvfølgelig er det mulig å karre til seg noen pommes frites og coca-cola-bokser, men primært finner barn det svært vanskelig å omgjøre hele smakstilsetningen sin, noe man skal være OBS på.

Det å spise på McDonalds og liknende fastfood-restauranter i en hel måned i strekk kan være veldig ensidig, kjedelig og svært usunt.

Trafikk og kollektivtransport

Fotgjengeroverganger i Kina fungerer ikke som fotgjengeroverganger i Norge. Her har fotgjengeren nemlig null ting han eller

Se den forbudte by i Beijing.

hun skulle ha sagt – da det er som å krysse gaten på et helt tilfeldig sted. Så det skal du passe på når du kommer til Beijing – det er ikke veldig mange trafikanter som tar hensyn til verken voksne eller barn.
Gjør barnet ditt oppmerksom på dette før avreise.


Språk

Om man har med seg virkelig små barn, så vil de ikke forstå at de ikke blir forstått. Men litt større barn kan prøve seg på den engelsken de kan uten å bli forstått av den jevne kineser, noe som kan virke litt opprørende når man har gått igjennom hele barneskolen i håp om å lære seg engelsk.

Tar man høyde for alt dette når man skal ut og reise med barn til Beijing, så vil man nok klare å få en bedre ferie for samtlige. Det å til en hver tid være avhengig av å måtte ta vare barnene på grunn av at man ikke har gjort gode nok forberedelser er ikke noe man ønsker å bruke tid på når man er i en så stor by der man skal oppleve såpass mye som man faktisk skal.Temperatur og værforhold

Norske barn er, som alle andre som oppholder seg mesteparten av livet sitt i Norge, vant til et ganske spesielt klima. En ting vi takler svært dårlig er ekstrem varme.

Det å oppholde seg i Beijing på sommerstid kan derfor være en ganske stor utfordring for barn. Hvis du kombinerer det med høy luftforurensing (som for øvrig primært foregår på vinterstid), så har du et stort problem allerede.

Jeg vil for all del unngå å drasse med meg noen barn til Beijing i juni, juli og/eller august.

Sikkerhet

Er det èn ting du ikke skal bekymre deg for når du reiser til Kina, så er det sikkerheten. Politiet er på plass på nærmest hvert gatehjørne i hele Beijing, og kriminalitetsraten er generelt lav i hele Kina.

Hvis du ønsker å lese mer om kriminalitet og sikkerhet, så kan vi anbefale denne artikkelen.

Minst 15 timers reise

I skrivende stund er det ikke noen direkteruter mellom Norge og Beijing. Det betyr at man blir nødt til å gjøre minst én mellomlanding hvis man drar fra norske flyplasser.

Du skal altså tenke på at du skal drasse med barnet ditt på følgende transportetappe før du ankommer hotellet/leiligheten i Beijing sentrum:

– Transport fra hjemmet ditt til flyplassen i Norge
– Fly fra Norge til København (SAS), Helsinki (Finnair) eller Moskva (Aeroflot)
– Vente et par timer på flyplassen
– Fly fra en av ovennevnte byer til Beijing.
– Transport fra Beijing flyplass til hotellet.

Alt i alt tar det nok mer enn 15 timer, noe som er en ekstrem påkjenning for barn. Og når du skal tilbake til Norge igjen, så er det helt samme leksa igjen.

Hvis du ønsker å finne de billigste flybillettene til Beijing, så er du nesten helt avhengig av å følge våre råd i denne artikkelen. Tro meg: det er den beste måten å finne flybilletter på.

2 KOMMENTARER

  1. Helt enig i at man bør unngå å ta med barn til Beijing i de varmeste sommermånedene. Hadde med meg en fem-åring med meg på ferie rundt i Kina sommeren 2018, og må vel si at det ikke var den beste ferien vi kunne hatt. Ekstrem-varme kombinert med store gater, masse eksos fra trafikken og dårlig kvalitet på maten er ting som ikke bør undervurderes.

    Med andre ord: ikke ta med barn til Beijing i juni, juli eller august. Selv var vi der i juli og det var et mareritt.

    • Hei Mari,

      det høres ut som at du har skjønt det. Egentlig vil de fleste barn oppleve storbyer på samme måte (uavhengig av klima og værforhold). Enorme folkemengder med rar mat og folk som snakker på et språk man ikke forstår…som voksen kan man kanskje finne det «eksotisk». Men barn vil bare bli frustrerte og ikke få særlig mye positivt ut av den opplevelsen.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.