Hvis du planlegger en tur til Kina i nær fremtid skal du se frem til en kulturell godbit. Men det er mange ting du bør være klar over også. Hver gang du reiser inn i et annet land enn ditt eget er det lurt å finne ut akkurat hva du kan støte på.

I Kina er det en del ting man bør være obs på når det kommer til sikkerhet og kriminalitet. Til tross for at det ikke er veldig mye kriminalitet generelt i Kina, så er det et par tips du bør ta med deg.

For øvrig har jeg laget en samleartikkel om alle svindelmetodene som retter seg mot utlendinger i Kina. Dette er en ganske viktig artikkel å lese – og du kan finne den ved å trykke her.

Her er noen tips for de som vurderer å ta en tur til Kina.

Lommetyver er overalt

Lommetyver er ivrige i store deler av Kina. Ofte vil det være barn som arbeider for en voksen. Prøv å unngå å bære vesker , kofferter eller andre typer poser ute i trange smug, spesielt om natten . Ikke bli distrahert og legg igjen kofferten din noe sted – spesielt ikke på flyplassen. Dette er å be om trøbbel. Hold alle viktige elementer, som for eksempel pass og penger, tett inntil kroppen din.

Oppsummert:

1. Hold deg unna overfylte gater og trange smug.
2. Legg igjen de mest verdifulle sakene dine i en safe på hotellrommet.

Wanfujing Snack Street i Beijing. Her er det OK priser, men eksotisk mat... Foto: Reisetilkina.com
Wanfujing Snack Street i Beijing. Her er det OK priser, men eksotisk mat… Foto: Reisetilkina.com

Se opp for studenter

En annen ting du vil ønske å se etter hvis du er på ferie til Kina er folk som utgir seg for å være studenter, og som ønsker å praktisere sine engelskkunnskaper. Det er ikke sikkert dette er studenter, men ofte er det «innkastere» til diverse cafèer og restauranter hvor prisnivået har blitt jekket opp for å «ta i mot» vestlige turister.

Det er også mange taxisjåfører som tilbyr deg privattjenester til transport (spesielt i Beijing), men dette er naturligvis overpriset. Skal du ta taxi, så bør du ta vanlig tariff med lisensierte taxisjåfører.Salg av kaffe og te

Et annet tips er å vokte seg for å kjøpe kaffe i Kina. Det koster (ofte) en latterlig sum penger. Selv opplevde jeg en gang å bestille en guidet tur til den kinesiske mur, men på veien skulle man bare «innom en kaffebutikk». Her ble det prakket på oss masse kaffe og te som vi overhodet ikke ville ha – til det som var langt over norske priser.

Jeg klarte heldigvis på gebrokken mandarin å si at jeg ikke var interessert, men ser for meg at det er svært mange nordmenn og andre turister som går på en smell her.

Tre gode råd

1. Ignorer de som ber deg om å hjelpe dem med å snakke engelsk
2. Ta med din egen kaffe og te
3. Bruk vanlig og lisensiert transport

Et bilde jeg tok av Shanghai på natterstid. Foto: Reisetilkina.com
Et bilde jeg tok av Shanghai på natterstid. Foto: Reisetilkina.com

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.