Etter mye planlegging fikk vi endelig tatt turen innom Chengdu. Hvis du ikke har hørt om byen, så er det mest sannsynlig fordi du ikke klarer å stedfeste de bildene du alltid ser av små nyfødte pandabjørner på TV. Hele byens turisme spinner rundt det som blir kalt «Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding», som er en storslått og moderne form for en dyrepark.

Viktig informasjon

Åpningstider:07:30-18:00, året rundt.
Billettpris:58 RMB (anno 2016)
Tid brukt i parken:Du bør i hvert fall sette av èn hel dag. Kanskje to hvis du er veldig interessert i pandabjørner.
Barnevennlig:Absolutt. De har også egne aktiviteter for barn som er med på å heve læringsprosessen.
Offisiell nettside:Panda.org.cn/english/

Pandabjørnen – et symbol for Kina

Hele parken baserer seg på at du skal få kjennskap til hvordan Kina jobber med å bevarepanda-151605_960_720 det som tidligere var en utrydningstruet art. Pandabjørnen har på mange måter vokst seg som et symbol på Kinas suksess all den tid de benytter dyret i turistmarkedsføring og for å vise sin støtte til internasjonale partnere (ja, faktisk). Det at kinesiske myndigheter donerer pandabjørner til andre land har faktisk skjedd så hyppig at navnet «Panda diplomacy» har dukket opp i internasjonale medier. Les Wikipedia-artikkelen om det her.

Det at Chengdu har hatt en så åpenbar suksess med å øke pandapopulasjonen har heller ikke gått upåaktet hen i internasjonale medier. Du kan lese mer om parkens suksess her.

Men hva er det egentlig man kan gjøre i pandaparken i Chengdu? Vi tok turen innom for å finne det ut.



Vår opplevelse

Vi skal innrømme at vi hadde store forventninger til parken. Etter å ha fått et lite antiklimaks ved pandaburet i dyreparken i Beijing hadde vi egentlig bestemt oss for å nå skulle «se de ordentlige pandaene!».

Ettersom vi dro veldig tidlig på en mandag (anbefales å holde seg unna helgene) følte vi ikke at det var trangt om plassene. Ut over dagen kom det naturligvis en del mennesker, men det å få de første to timene nesten «alene» var virkelig verdt det. Pandaene er også mest aktive på morgenkvisten, så her er det virkelig viktig å ha på vekkerklokken. De legger seg faktisk til å sove rundt lunsjtid, så du bør ha fått med deg en del av aktivitetene før den tid.

Hvis du frykter at Kinas noe frynsete rykte i forhold til dyrevelferd m.m. også skal gjelde i Chengdu Pandapark, så har du ikke tatt mer feil. En engelsk dame vi møtte sa noe sånt som:

«Jeg fryktet at dette skulle være mer som et panda-fengsel, men det er jo paradis!»

I tillegg til dette har du pandaer i alle former og størrelser. Små pandaer, store pandaer, mellomstore pandaer og vi fikk til og med love å komme inn i rommet der de små babypandaene lå i kuvøse rette etter at de har blitt født. Her er et bilde fra det:

13770382_10208788779571357_6172538293225183682_n

Vi fikk også knipset en del andre bilder fra parken som du kan se her. Du kan trykke på bildene for å få dem større:

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.