I et tidligere industriområde nordøst i Beijing finnes det verdenskjente kunstområdet 798. Her møtes kunstelskere fra hele verden for å bivåne lokal kinesisk kunst med «et touch av abstraksjon», som guiden vår fint kalte det. Bygningene i kunstområdet bærer tydelig preg av å ha vært med på den industrielle revolusjonen i Kina.

Gigantiske murbygninger ble satt opp på 1950-tallet med sovjetisk arkitekthjelp, noe utseendet bærer et klart preg av. Men da industrien flyttet ut til utkanten av Beijing så kunstnerne sitt snitt i å flytte inn i gigantbygningene. Og slik ble kunstmiljøet i 798 formet.

Utviklingen i området har de siste årene vært enorm, noe som gjenspeiler resten av Kinas samfunn på 2000-tallet. En større oppslutning rundt kinesisk samtidskunst og en utmerket tilrettelegging av Beijing som turistby har gjort at turistene strømmer til 798 Art District som aldri før. Jeg besøkte distriktet både sommeren 2014 og 2016, og kunne allerede på to år si at jeg så en betydelig økning i folkemengden.

Dette er et sted både for deg som ønsker å se det litt «alternative Kina», men også for deg som ønsker å få et innblikk i hvordan Kinas kunst har forandret seg og hva det ypperste av kinesiske kunstnere kan få til.

Adresse:4 Jiuxianqiao Rd, Chaoyang, Beijing, Kina
Inngangsbillett:Gratis
Varighet:Det anbefales å bruke en halv dag her.
Barnevennlig:Tja. Kanskje ikke noe for de aller minste barna. Området er stort og krever en del gåing.
Offisiell hjemmeside:798District.com

Det beste vil for øvrig være å ta taxi da det egentlig ikke finnes noen subwaystasjon som ligger nærme. Om du bor veldig langt vekk kan du ta subway til linje 10-stasjonen SanYuanQiao og gå/ta sykkeltaxi derfra.

Et bilde vi tok:

12144686_10153622465939618_4755722622483730642_n

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.