Bilde fra en fuktig kveld på Mix. Foto: Reisetilkina.com

 

Nattklubber og uteliv i Beijing

De fleste av Beijings nattklubber og barer ligger i Sanlitun, Houhai, og Wudaokou. I disse stedene, barene generelt holde åpent til 4 om natten.

Skal du ut i Beijing, så må du vite at kineserne fester på en litt annen måte enn nordmenn. Det er ikke flatfylla-russe-tendenser, men det er greit å ta seg noen øl og konversere med de mange innfødte. Allikevel finner man disse store nattklubbene drevet av litt shady personer som gir fri bar til alle med utenlandsk utseende. For å få et innblikk i hvordan utelivet faktisk fungerer i Kina, så kan du ta en titt på denne artikkelen som jeg synes er meget god og oppklarende.

PS! Hvis du vil ha kontaktinformasjonen til noen promotere som kan få deg gratis inn på nattklubber og gi deg gratis alkohol hele kvelden, så er det bare å legge igjen en kommentar på denne artikkelen.

Sanlitun (三里屯)

uniqlo-617616_960_720

Sanlitun blir ofte omtalt som det hotteste og mest pulserende området i Beijing. Bydelen er fylt med gode og dyre butikker som selger merkeklær, flusst av fortaustrestauranter og cafèer og barer & nattklubber som åpner på natterstid.

Hvis du vil ha «rave», altså nattklubber med alt for høy musikk, fulle vestlige turister/studenter og gratis alkohol, så finnes det mange av dem. LIV Club er nok den aller mest kjente og den hvor flest utlendinger drar til. Som sagt: anno 2016 har jeg mer enn nok kontakter til å få folk inn på utestedene i Beijing hvis man ønsker det. Og nei, jeg tjener naturligvis ikke noe penger på det.

Sanlitun har også sin egen «bar street» med gode barer på både høyre og venstre side. Du skal riktignok tåle å betale rundt 35-50 RMB per øl i denne gaten da folk som fester i Sanlitun er litt «upper class» i forhold til andre steder i Beijing.Wudaokou (五道口)

Wudaokou

Studentområdet i Beijing kalles Wudaokou – og jeg har tidligere skrevet en artikkel om det her. Mer enn 100,000 studenter er samlet på et relativt lite geografisk område hvor alt man ser i gatene er unge mennesker som løper til eller fra et eller annet universitet. Verdenskjente Tsinghua University holder også til i Wudaokou og campusen er åpen for besøk fra alle som ønsker å ta en titt.

Utelivet her er både variert og hyggelig. Det er definitivt mye mer «bar»-basert enn de syke nattklubbene, noe som gjør at det faktisk er mulig å gå ut og ha en vanlig samtale. Steder som Helen´s og Windows er gode alternativer med flusst av billig drikke for vestlige og et godt internasjonalt miljø.

Men du finner også et utall andre barer i området som er svært hyggelige å ta seg en øl hos.

Hou Hai(后海 )

sunset-1580296_960_720

Beijings fineste utsikt får man i de overprisede barene ved Hou Hai. Hvis det er et sted i Beijing som virkelig stinker MASSETURISME, så er det nemlig restaurantene og barene som ligger inntil denne nydelige sjøen.

Av en eller annen merkelig grunn har samtlige barer ansatt irriterende folk som «innkastere». Vi prøvde å dra ut for å ta noen øl her ved et par anledninger, men opplevelsen ble overskygget av irriterende salgstaler og dyr øl.

Du bør dra hit for å oppleve sjøen og naturen som omkranser Hou Hai, men hold deg unna restaurantene og barene. Det er for øvrig veldig kort vei fra Hou Hai til Sanlitun.
4 KOMMENTARER

 1. Utelivet i Beijing er FANTASTISK sammenlignet med alle byer i Norge. Man kommer gratis inn, får gratis alkohol og folkene er generelt mye hyggeligere. Tror jeg har til gode å ha en dårlig kveld ute i Beijing de gangene jeg har vært der, og det sier mye for jeg har bodd der i nesten ett år nå

  • Du har helt rett. Det er fantastisk.

   Men man skal også passe på hvilke steder man besøker. Allikevel tror jeg at vestlige folk i Kina bare er glad for den alkoholen de får servert gratis uavhengig av hvor bra stedet er! 🙂

 2. Hei, artikkelen du skrev var god å oppklarende. Jeg er på vei til Beijing. Har du noen tips om hvor en kan dra for å få gratis drikke eller noe gøy å se?

  • Hei Andreas,

   takk for det!

   Ja, du kan alltid dra innom Sanlitun for å finne nattklubber dersom du ønsker å drikke gratis. Ellers anbefaler jeg å ta turen til Wudaokou (studentområdet) for å finne billige barer. Her er det ofte slik at utlendinger også får ganske gode tilbud (typ betal 50 RMB og få fri bar hele natten etc.).

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.