Wudaokou, Beijing – perfekt for studenter

Da jeg takket ja til å bli student i Beijing var jeg ikke klar over omfanget av denne byen. Det å skulle forholde seg til tallet 25 millioner (innbyggertallet til Beijing + småbyene rundt) var umulig når man satt på andre siden av kloden. Når man er her nede forstår man at det ikke er mulig å være alene et eneste sted i Beijing – og da kanskje spesielt ikke i Wudaokou.

Propaganda - den heteste nattklubben i Wudakou. Foto: Reisetilkina.com
Propaganda – den heteste nattklubben i Wudakou. Foto: Reisetilkina.com

Det er ingen tvil om at det kommer til å ta lang tid å se hele byen her, noe som gjør at det kanskje er ganske vitalt å bo i et område som er tilrettelagt for studenter.

I Wudaokou får man blant annet:

– Gode utesteder
– ”Alle” de store universitetene samlet på et sted
– Alle de vestlige restaurantene
– Et stort internasjonalt samhold

Jeg er rett og slett veldig fornøyd med at skolen ligger i dette området. For eksempel er det slik at man som person med vestlig utseende får en del fordeler i form av gratis drinker og rabattkort på byen som gjør at en bytur kan koste alt fra 0,- til 100,- norske kroner. Det er ganske delikat når man er student i en av verdens største byer.

Drink = 5 kroner

Det heteste utestedet/baren/restauranten for de internasjonale studentene i området er noe som kalles La Bamba. Her får man burger + øl for 25 kroner hver mandag og for oss som er såpass privilegerte at vi får rabattkort vil det alltid koste 5 kroner for en valgfri drink og 10 kroner for en øl (jepp, merkelig at ølen er dyrere enn drinken, men pytt-pytt).

Kineserne er for øvrig veldig imøtekommende dersom man prøver å snakke det lille kinesiske man kan. Min første dag i Beijing fikk jeg meg en språkpartner som snakker en del svensk etter et utvekslingssemester i Gøteborg, noe jeg kan bygge videre på.
Shopping

Shoppingmulighetene i området er også markant gode. Langs gågatene i området er det tett mellom klesbutikkene, men det skal presiseres at det primært er kinesiske klesmerker som dominerer i området. Om man skal ha ”vestlige klær” har jeg blitt forklart at man skal dra innover mot Tianmen Square og hoppe direkte inn i turistfellene. Silkemarkedet og perlemarkedet er selvfølgelig alternativer for deg som foretrekker falske merkeklær til en slikk og ingenting, men du er nødt til å vite at det skal prutes knallhardt – det blir fort veldig slitsomt.

Latte er en god klubb i ekte kinesisk stil. Foto: Reisetilkina.com
Latte er en god klubb i ekte kinesisk stil. Foto: Reisetilkina.com

Uansett: Om du leser dette fordi du skal ned og bli student i Wudaokou, så kan jeg bare si: gled deg. Og om du lurer på noe praktisk, så skal jeg svare deg hurtig om du legger igjen en kommentar i kommentarfeltet.

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.