Det at Kina er verdens beste turistland er selvfølgelig en ytterst subjektiv mening fra oss som har vært der en del og vet hva landet kan by på. 1,3 milliarder mennesker, et fantastisk språk, fin kultur og gode turistopplevelser er bare noe av det man møter på når man ferierer i Kina. Om du er bekymret for at du skal gå glipp av noe som helst når du reiser på ferie, så vil jeg faktisk anbefale deg en tur til Kina.

For her har du alt mellom himmel og jord.

china-1081714_960_720

Du har kanskje sett at hver gang Verdens Gang (VG) har en reportasje om noe som er «ellevilt», «fantastisk» eller går under kategorien » utrolige historier», så kommer det etter all sannsynlighet fra Maos gamle rike. For her skjer det mye – både på business- og turistfronten.
Shanghai – en legendarisk by i Øst-Kina

Shanghai har utviklet seg til å bli en av verdens desidert største byer, og kan per dags dato (januar 2012) telle så mye som 26 millioner innbyggere. Beijing ligger like bak med sine 24,7 – noe som gjør hovedstaden til lillebror sett i innbyggertall. Men det er ikke bare mange mennesker i Shanghai. Det er også mange store bygninger proppet full med businessfolk som til en hver tid prøver å mette det kinesiske markedet på elektronikk, forbruksvarer og andre ting man kan tjene penger på.

Som turist vil du dra nytte av denne ekspansjonen av kapitalistiske verdier ved at man nå kan få kjøpt McDonalds, KFC og Hennes & Maurits hvor enn du går. Kanskje ikke det mest erkekinesiske eksempelet på hvordan ting er når man ferierer i Kina, men de som har et brennende ønske om å få litt vestlige verdier midt inni ferien kan faktisk få en hel del av dette.

Ut over Shanghai vil jeg også anbefale hovedstaden Beijing som turistby. Til tross for at det kan være svært travelt i rushtrafikken, så er det såpass mye man bør se her at det overskygger det faktum at det tar litt tid å reise fra A til B når klokken er mellom 15 og 18.

Den kinesiske mur, den forbudte by og den store OL-arenaen er vel det mange ser på som de tre mest obligatoriske, men det er mye mer å se her enn i mange andre byer i Kina. Så om du drar på ferie til Beijing vil jeg faktisk si så mye som at jeg anbefaler å ta et par uker i stedet for et par dager.

Om Kina er verdens beste turistland eller ikke er selvfølgelig opp til hver enkelt å finne ut av. Men det skal sies at jeg i mange tilfeller har vært i andre land uten å bli like betatt av kultur og attraksjoner.
shanghai-456762_960_720

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.