Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Bading, paraplydrinker og rolig avslapning på kritthvite strender er ikke det de fleste nordmenn forbinder med en Kina-ferie. Men langt vekk fra Shanghais skyskrapere og Beijings severdigheter finnes det et badeparadis kalt Sanya. Med mer enn 300 soldager i året har byen, som ligger på den verdenskjente øyen Hainan, vokst seg frem til å bli et av Kinas absolutt mest populære turistmål.

Hvor ligger Sanya?

Du gjettet det kanskje allerede: Sanya er blant de sydligste byene i Kina og ligger på samme breddegrad som det nordlige Thailand.

Et bilde forklarer mer enn 1000 ord:

skjermbilde-2016-10-01-kl-15-02-44

Hvorfor har Sanya blitt så populært?

beach-544633_960_720
Hainan har i lang tid vært kinesernes faste ferieøy fordi den ligger i Kina, men innehar et tropisk klima. I de siste årene har Sanya virkelig vokst seg frem som Hainans flaggskip i form av masseturisme, bygging av hoteller og en voksende og spennende restaurantindustri. 209 kilometer med kritthvite strender som fører ned til det asurblå havet har også vært med på å befeste Sanya som «sommerby nummer 1» – dette til tross for at mange kinesere later til å være redd for hyppig soleksponering. Forstå det den som kan.

Høye fjell og behagelig klima

Riktignok kan byen tilby mer enn sol og strand. Sanya er omringet med høye flotte fjell med markante elver som gir gode muligheter for «alternative» naturopplevelser. Hele byen er dedikert til at man enten skal oppholde seg ved sjøen eller oppe i de høye fjellene. Klimaet i Sanya kan by på problemer for nordmenn som ikke er vant til ekstrem-varme. Men hvis du klarer å unngå å gi byen et besøk i sommermånedene (juni, juli og august), så skal du nok klare å holde ut resten av året. Det er «ekstremt varmt» om sommeren og «varmt» i de resterende årstidene.

Lokal mat

fried-1573852_960_720
Når du først er i den sørlige delen av Kina, så er det viktig at du prøver å spise lokal mat. Den maten vi får i oss i den vestlige delen av verden minner veldig mye om de smakene man får i Hainan, Macao og Hong Kong. Det er altså et yndet sted for deg so mer litt skeptisk til utenlandsk mat når du er ute og reiser.

Sanya er kjent for gode sjømatsrestauranter og det er helt trygt å spise sjømat her. Ferskere får man det ikke!

Fly og hotell

b-2095-884406_960_720
Som følge av områdets økonomiske fremgang de siste årene og en økt reiselyst blant kineserne, finnes det nå mange utenlands- og innenlandsflyvinger som går direkte til Sanya. Hvis du reiser med båt eller tog, så kommer det til å ta litt lengre tid, men så får du samtidig muligheten til å oppleve en større del av Hainans nydelige natur.

Kinas nest største flyselskap heter nemlig Hainan Airlines og har hovedkvarter «et steinkast» unna badebyen. Det finnes ingen direkte flyruter fra Norge (naturligvis), så det letteste vil være å mellomlande i enten Shanghai eller Guangzhou.

Sanya har et nærmest helt ekstremt antall hoteller å velge mellom i alle prisklasser og stjernerangeringer. Det skal du ikke bekymre deg for.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.