Nydelige scener i Hong Kong sentrum. Foto: Reisetilkina.com

Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Som vi alle vet, dominerer kantonesisk mat det Hong Kongske matmarkedet . To nøkkelingredienser i kantonesisk mat er friskhet og simpelhet – det skal både være ferskt og lett å lage.

En generell regel i Hong Kong er at jo enklere koke/steke-prosessen er, desto viktigere er det med ferske ingredienser..

I og med at jeg nettopp kom hjem fra Hong Kong og har matopplevelsene friskt i ganen, så tenkte jeg at jeg skulle sette opp en oversikt over hva du kan forvente deg av mat- og drikkeopplevelser i en av verdens mest spennende byer.

Frokost eller lunsj – Dim Sum

”Dim sum”-frokost eller lunsj er noe alle som drar til Hong Kong elsker. Grunnen er at det skal være en god start på morgenen og fungere som ekstra påfyll litt utpå ettermiddagen. Det er en ”dødssynd” å bestille Dim Sum til middagstid.

Denne retten består som regel av et utvalg kantonesiske retter som reke-dumplings, svinekjøtt-dumplings og dampede BBQ svinekjøttboller. Man drikker te til måltidet – jeg har aldri sett en fra lokalbefolkningen drikke noe annet i hvert fall.

En ”Dim sum”-frokost eller –lunsj koster typisk 50-70 norske kroner. (HK $ 50-100 per person).

Tea Time – 14:30-17:30

På denne tiden av dagen kan du ofte få restaurant- og kafébesøk til reduserte priser . Hvorfor ikke gå for en sen lunsj ? En te på denne tiden vil vanligvis koste kr 5-15.

Hong Kong melkete

Hong Kong melkete er veldig sterk te blandet med kondensert melk . Denne type te er også silt gjennom en strømpe -lignende anordning , slik at teksturen blir svært jevn og silkeaktig.

Selv om dette ikke er min personlige favoritt, så føler jeg at det er et ”must” når du besøker Hong Kong.

Wanton nudler

Dette er en annen berømt rett fra det kantonesiske kjøkken som du finner ”overalt” i Hong Kong . Det blir ansett som en lett lunsj eller et mellommåltid.

Kantonesiske nudler er noe som ligner på dumplings i Beijing . Men formen er mer som en liten ball . Fyllet er hovedsakelig ferske reker blandet med kjøttdeig av svin og sopp, noe som faktisk smaker ganske godt.

Det finnes varianter for vegeterianere også – og de som enten ikke ønsker seg kjøttdeig eller reker.

Hong Kongs skyline på dagtid. Foto: Reisetilkina.com
Hong Kongs skyline på dagtid. Foto: Reisetilkina.com

Middagstid




Sjømat er en typisk Hong Kong-spesialitet (alt fra blekksprut til fersk sild). Sjømatrestauranter i høy kvalitet finnes overalt.

Når det er sagt, så er også sjømat den dyreste retten du kan bestille på restaurant – men det er noe du bør prøve når du er i Hong Kong.

Dampet kylling (vanlig versjon ) er en annen klassiker i Hong Kong. Hele kyllingen er dampet og kuttet etter at den er kokt . Ingen krydder brukes. Du bare spiser kyllingen med en saus laget av knust ingefær og salt blandet med varm matolje. I mine øyne smaker det helt fortreffelig, men nå er også jeg en stor tilhenger av kinesisk kylling.

Hvordan oppføre seg på restaurant i Hong Kong

– kinesisk mat er ment for å dele mellom flere personer. Bestill flere retter og del de forskjellige rettene mellom de som sitter på bordet.

– det å splitte regningen er ikke populært i kinesiske restauranter . Hvert bord er èn kostnadsenhet.

– si gjerne ”mai dan «når du er klar til å gå . Dette er den kantonesiske måten å be om regningen på. Kineserne setter pris på at man prøver seg på litt kinesisk.

– røyking er IKKE tillatt i noen restauranter Hong Kong.




LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.