The Bund i Shanghai – symbolet på Shanghais økonomiske makt

Shanghai, den mest moderne byen i Kina, er mer enn et lønnsomt handelsmarked. Selve symbolet på Shanghais utvikling er det du bør se den aller første dagen du ankommer storbyen. The Bund (外滩 -uttales waitan) er en lang promenade langs Huangpu River som kan tilby Kinas mest spektakulære utsikt. Folkemasser samles daglig på Puxi-delen av The Bund for å nyte kjente landemerker som Shanghai Tower og Jin Mao Tower.

The Bund er en av de attraksjonene i byen som man kan dra til uten å betale noe som helst – men som man nesten er nødt til å se dersom man besøker Shanghai. Det er faktisk en imponerende rekke av flotte bygninger å se som er tegnet av verdens fremste arkitekter. Området er et fantastisk symbol på det nye og modern Kina.

Lujiazui, som er navnet på området bygningene ligger i på andre siden av vannet, er ofte det som refereres til som «Shanghais svar på Wall Street». Dette internasjonale finansmiljøet tiltrekker seg ledere og talenter fra hele verden.

shanghai-879061_960_720

Dag eller natt?
Til tross for at de fleste turistene flokker seg rundt The Bund på dagtid er det om natten man virkelig får oppleve den mest spektakulære utsikten. Noen reisemagasiner omtaler The Bund om natten som «et lite eventyr i midten av Shanghai», og jeg sliter med å være uenig. Mellom klokken 19:00 og 22:00 vil de gigantiske skyskraperne kjøre et synkront lysshow som du ikke ser maken til i andre deler av verden.

Jeg vil også si at dersom du ønsker å ta noen drinker mens du nyter den mest spektakulære utsikten til skyskraperne i Lujiazui, så kan du dra på noe som heter Bar Rouge. Merk deg at det gjerne koster 100 RMB i inngang og 100 RMB (120 norske kroner) for hver drink, men det er verdt det på fine vår- eller sommerkvelder.

Se og nyt.

Sett fra Puxi over til Pudong.
Sett fra Puxi over til Pudong.
shanghai-661216_960_720
Sett fra Pudong over til Puxi.

En båttur på Huangpu-elven
The Bund strekker seg nesten 10 kilometer nedover langs Huangpu-elven, og er et naturlig sted for folk som ønsker litt maritime opplevelser som Shanghai-turist. Det finnes flere forskjellige båter som kjører forskjellige ruter, men den mest turistvennlige og enkle varianten finner du helt sentralt på The Bund og vil ta deg fra Puxi til Pudong (og vice versa).

Det finnes egne turistinformasjoner langs promenaden med engelsktalende mannskap hvor du kan spørre deg frem til diverse båtturer. Båten som tar deg fra èn side til den andre koster svært lite og er en utmerket mulighet til å både få en nydelig utsikt over noe av det beste Shanghai har å by på samt å ta gode bilder til feriealbumet.

shanghai-504797_960_720

En sykkeltur langs The Bund?

Sent 2018 åpnet det en helt ny sykkelrute på Pudong-siden av The Bund. Dette var et helt fantastisk tiltak av de lokale myndighetene. Nå kan du rett og slett sykle langs Den Gule Flod mens du skuer ut over noen av verdens mektigste bygninger.

Dette er noen bilder jeg tok da jeg prøvde sykkelruten sammen med en kollega av meg:

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.