Slik er hotell i Kina

Når vi prater om gjennomsnittlig hotell, så mener vi rett og slett hoteller som passer normalen for hva som er vanlig i Kina. Selvfølgelig får du mange forskjellige fasonger, farger og standarder på hoteller når du besøker et land som tar i mot 60 millioner turister på årsbasis, men det finnes allikevel en ganske rød tråd mellom de aller fleste.

Unntakene finner du selvfølgelig om du bestiller type 1-stjerners eller 5 (og kanskje 6)-stjerners hoteller i sentrum av Shanghai eller Beijing.

Her er noe av det som kommer til å møte deg på et hotell i Kina:

– Dørmann

Det er som regel alltid en mann ved døren som står og ønsker deg velkommen. Om han sier ”ni hao” eller ”welcome” avhenger

Bilde fra Terracotta-krigerne i Xian. Foto: Reisetilkina.com

egentlig av hvor turistvennlig hotellet er. I de store byene kan du regne med at de fleste i hvert fall snakker en smule engelsk.

– Resepsjon med kinesiske bokstaver

Skal du ha noe særlig informasjon fra tavler, oppslagsverk eller liknende som ligger i resepsjonen, så må du være forberedt på å spørre de som jobber der. I de aller fleste tilfeller er det ingen eller svært lite ”europeiskvennlig” litteratur og informasjon som henger rundt om i gangene.

– Salg av aktiviteter

Det veldig mange hoteller livnærer seg på er såkalt ”affiliate-salg” som betyr at hotellene reklamerer for utflukter, arrangementer og liknende – og får en god del av pengene i egen lomme når turistene bestiller gjennom dem.

I de aller fleste hoteller i Beijing kan du få kjøpt guidede turer til den kinesiske mur, til diverse te-museer samt den guidet tur i den forbudte by. Det gjelder bare å finne ut om det er billigst å bestille eksternt (kan være knotete om man ikke kan kinesisk) eller om det kan være likeså greit å bestille via hotellet.

– Godt utstyrte rom.

Alle de gangene jeg har vært i Kina har jeg opplevd at hotellene gjør sitt ytterste for å utstyre gjestene med så mye hjelpemidler

Shanghai kan være et shoppingmekka for de med mye penger.

som mulig for at de skal klare seg. Herunder kabel-TV med europeiske og amerikanske kanaler, vannkoker, bestikk og mat og drikke til en ganske overdrevet pris.

– To senger.

Har også opplevd at på mindre gode hoteller (2- og 3-stjerners), så er det ofte slik at man får to senger når man bestiller enkeltrom for to personer. Kan så vidt jeg vet ikke huske å få tilbud om det motsatte, men dette går både litt på språkbarrieren som skal brytes samt en del på hvordan hotellet har innredet rommene sine.

– Best å bestille på internett

Tro meg; da jeg dro på en liten rundreise i Kina ble jeg overrasket over hvor mye mer penger de skulle ha av å få inn turister ”på dagen” enn hva det koster å booke på internett. Forskjellen kunne faktisk være opp mot 120 % i prisforskjell, noe jeg egentlig synes er litt mye når man er på ferie og skal ha et greit hotellrom i en av de større byene.

Vil anbefale å bruke gode nettsteder til å sjekke ut hotell i Kina for å være helt sikker på at du får en god pris i forhold til andre hoteller.

Pruting på pris er en del av den asiatiske kulturen i enkelte land, men anses som ikke veldig høflig i Kina. Så jeg vil anbefale å bestille hotell på forhånd i alle byene du kommer til å være innom.

Gode (og billige) nettsteder å bestille hotell på:

Jeg vil absolutt anbefale å bestille gjennom
Hotels.com
da det er den beste søkemotoren som finnes for kinesiske hoteller. Har prøvd mange forskjellige opp gjennom tidene, men alltid vendt tilbake. Gode priser og godt utvalg.

Trenger du egentlig noe mer?

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.