Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Kina er et fantastisk land å reise i. Det er rett og slett en enorm overflod av ting å se og gjøre i løpet av Kina-turen. Med all sin gamle historie og eksotiske asiatiske kultur er det en drøm for reiseelskere å få tatt seg en tur til Østens store rike.

Enda ikke overbevist om at Kina er landet å dra til dersom du ønsker herlige opplevelser?

Ta en kikk på denne videoen fra Shanghai (artikkelen fortsetter under…)

Nå kan denne listen fortsette i det uendelige, men hvis jeg måtte velge har jeg her plukket ut det som vil være ”topp fem reiseopplevelser i Kina” for min egen del.

1. Den kinesiske mur

Dette må være nummer én. Muren er et episk høydepunkt i de aller fleste Kina-turisters øyne. Det er en av Kinas mest kjente landemerker og den skuffer nok ikke på noen måter.

Den beste Kina-opplevelsen jeg hadde var da jeg satt på kanten av muren sammen med en god kompanjong og så solen gå ned mellom fjellene i det fjerne…

Jeg tok også en del bilder fra den Kinesiske mur som du kan se her.

 

Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com
Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com

 

Flott bilde jeg tok fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com
Flott bilde jeg tok fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com

 

 

2. Hong Kongs skyline

Skal du til en skikkelig verdensmetropol i Kina, så er det Hong Kong eller Shanghai som har det beste å by på. Skal man bedømme en by etter størrelsen på skyskraperne og antallet av dem, så blir selv New York gruset av fantastiske Hong Kong.

Utsiktspunktet på Victoria Peak er virkelig noe alle bør oppleve – og byen på natterstid er helt utrolig skjønn.

Selv vet jeg at mange har ”årh, bare enda en storby…”-holdningen til Hong Kong, men ser du bort fra prisnivået er nok dette den aller mest turistvennlige storbyen i Kina.

Hong Kongs skyline på dagtid. Foto: Reisetilkina.com
Hong Kongs skyline på dagtid. Foto: Reisetilkina.com

 

Nydelige scener i Hong Kong sentrum. Foto: Reisetilkina.com
Nydelige scener i Hong Kong sentrum. Foto: Reisetilkina.com

 

3. Terrakottakrigerne i Xian.

Xian er en by proppfull av historie, og om du har et snev av interesse for kinesisk historie vil dette være byen for deg. En storby som ligger i det sentrale Kina og har sin hovedattraksjon i de verdenskjente Terrakottakrigerne.

Selv er Terrakottakrigerne noe av det mest spektakulære jeg har sett. Tusener på tusener av gipsfigurer (store krigere i fullvoksne størrelser) som har blitt gravd opp på rekke og etter at hardtarbeidende kinesere i oldtidens Kina har produsert dem og gravd dem ned systematisk.

Et syn du rett og slett ikke vil gå glipp av!

Her er mine bilder fra Xian…

 

Bilde fra Terracotta-krigerne i Xian. Foto: Reisetilkina.com
Bilde fra Terracotta-krigerne i Xian. Foto: Reisetilkina.com

 

Terrakottakrigerne. Foto: Reisetilkina.com
Terrakottakrigerne. Foto: Reisetilkina.com

 

 

4. Wangfujing Snack Street i Beijing

Hvis du både føler deg sulten og litt eventyrlysten kan du ta en tur ned til Wangfujing snack street og se hva kineserne liker å kose seg med i stedet for en pose peanøtter.

Skorpioner , sjøstjerner, sjøhester og gigantiske biller er bare av noe du kan krydre ganen med på dette veldig merkelige matmarkedet!

Jeg har snakket med mange folk som har reist til Beijing i det siste og en fellesnevner er at dette er det som sjokkerte dem mest.

Populær mat på et marked i Beijing. Foto: Reisetilkina.com
Populær mat på et marked i Beijing. Foto: Reisetilkina.com

5. Shanghai og The Bund

Kinas største og mest velstående by oser atmosfære med fantastisk koloniarkitektur og støvete gamle templer gjemt mellom futuristiske skyskrapere.

Les også: Anbefalt Hotell på The Bund.

Dette er et flott sted å begynne eller avslutte turen til Kina.

The Bund er rett og slett magisk, men du skal vite at prisnivået her ligger godt over det som er vanlig for resten av Kina.

Et bilde jeg tok av Shanghai på natterstid. Foto: Reisetilkina.com
Et bilde jeg tok av Shanghai på natterstid. Foto: Reisetilkina.com

 

Bybilde i Shanghai er flott og vestlig. Foto: Reisetilkina.com
Bybilde i Shanghai er flott og vestlig. Foto: Reisetilkina.com

 

Ekstra litteratur

Skal du ha noe mer informasjon og litteratur om reiser til Kina, så vil jeg på det absolutt varmeste anbefale «Kina» av Gyldendal Forlag.

Du kan kjøpe den her hos butikken Ark.no (billigst). Det er ikke bare en veiledning til byer og steder, men også en håndbok som du kan bruke gjennom hele Kina-turen din. Svært nyttig og god å ha med seg på tur.

«Kina» fra Gyldendal. Perfekt bok til Kinareisen. Foto: Ark.no

Nyttige nettsider for deg som vil reise til Kina:

Flybilletter: Momondo.no og Skyscanner.no er to av de beste søkemotorene hvis du ønsker å finne de billigste flybillettene til Kina. Selv benytter jeg meg alltid av de to da de inkluderer samtlige flyselskap som reiser til Kina fra Norge. Jeg bruker ofte også Travellink.no til å trippelsjekke at jeg har funnet de billigste flybillettene.

Overnatting: Hotels.com er soleklart den beste nettsiden for å finne hoteller i Kina. Hvis man bestiller fra lokale kinesiske nettsider, så må man regne med å måtte betale mer når språket er satt til norsk eller engelsk. Slik diskriminering driver ikke Hotels.com med – og de har et enormt nettverk av hoteller i Kina (betydelig bedre enn booking.com)

Trenger du mer informasjon eller veiledning?
Hvis du ønsker mer informasjon om flybilletter og hoteller, så kan du alltid besøke vår hotellguide eller artikkel om hvordan man finner de billigste flybillettene. Husk også at du kan legge igjen en kommentar i kommentarfeltet, så svarer vi så fort vi har tid.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.