Først og fremst: jeg har nå laget en full hotellguide om alle byer i Kina. Den kan du finne ved å klikke her – og der er selvfølgelig Shanghai godt representert.

På generelt grunnlag kan jeg si at dette er hotellene jeg anbefaler i Shanghai (og du finner mer informasjon ved å sjekke artikkelen jeg nettopp linket til):

HotellStandardOmråde i ShanghaiPris per nattBestill
Renaissance Hotell
Zhongshan Park ( 中山公园 )750 og 1500 kronerKlikk her
Mercure Hotell
Zhongshan Park ( 中山公园 )400 og 700 kronerKlikk her
Campanile
The Bund ( 外滩 )700 og 1300 kronerKlikk her

Hotellanbefaling i Shanghai

Jeg har ganske mange reisedøgn hvert eneste år, og Shanghai er favoritten når jeg skal slappe helt av. Veldig mange kobler Shanghai som businessby nr 1 i Kina, noe som også stemmer. Men for meg som er ganske kjent i Kina har jeg steder i Shanghai hvor jeg klarer å slappe helt av og kose meg som turist.

I denne anledning har jeg lyst til å fortelle en del om hotellet jeg bor på.

1312892_41_z

Fordelene med dette hotellet er:

– Sentralt plassert
– Utrolig hyggelig betjening som snakker engelsk (min halvgode mandarin blir ikke alltid satt på prøve i hotellresepsjonen…)
– Fine og store rom
– Jeg har inntrykk av at man på dette hotellet får mye for pengene

Hotellet jeg snakker om er The Bund Shanghai og ligger, som navnet tilsier, helt inntil den velkjente promenaden The Bund helt sentralt i Shanghai.

Fra hotellet har du en behagelig gåavstand til shopping i Nanjing-gaten (verdenskjent shoppinggate) samt en god del museumer som kan være gode for turister å oppleve.

Hvor mange stjerner har hotellet?

Det er et 4-stjerners hotell, noe jeg føler er en korrekt vurdering. Absolutt et hotell for deg som både tenker på økonomi og ønsker at rommene skal se ganske fine ut. Har lagt ved et par bilder av hvordan rommene ser ut i artikkelen her slik at du kan få et inntrykk av hva som kommer til å vente deg.

Skjermbilde 2015-09-24 kl. 20.26.35

Hvilke fasiliteter har hotellet i Shanghai, og holder de hva de lover?

Akkurat her var jeg nødt til å gå inn på Hotels.com for å sjekke da jeg ikke har prøvd dem alle. TV på alle rommene er (selvfølgelig) inkludert. I tillegg til behagelige senger.

Restaurant, bar og cafè ligger i første etasje. Et behagelig miljø her, men mye preges av vestlige menn i dress som bor på hotellet i business-sammenheng.

Prisene er også deretter. Ikke det billigste stedet å ta en middag, men maten er veldig god. For en drink tror jeg man nesten må opp i norske priser, så alkohol vil jeg anbefale at du kjøper på et annet utested/annen bar.

Det som er behagelig er at de har gratis safe på hvert rom, så dette er noe du slipper å tenke på. Jeg lar alltid de mest verdifulle sakene ligge igjen på hotellrommet når jeg er ute og spaserer i Shanghai, og det er så absolutt noe jeg vil råde alle turister til å gjøre. Det er nok av lommetyver i de turistutsatte områdene.

1312892_33_z

Hvor mye koster det, og hvor bestiller man billigst?

Jeg pleier aldri å betale mer enn 600 kroner hver natt på dette hotellet, men prisene varierer selvfølgelig ut fra mange faktorer – blant annet om du er tidlig ute med å bestille. Har som regel dratt sammen med kjæresten min, noe som gjør at prisen splittes på to.

Om du skal bo såpass sentralt i Shanghai, så vil jeg si at 300 kroner per person per natt absolutt er godkjent.

Jeg bestiller alltid via denne nettsiden (Hotels.com) da det er hvor jeg finner de billigste prisene. Klikk på lenken for å komme direkte til hotellet.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.