En smakebit av hva Suzhou Financial District har å by på. Foto: Reisetilkina.com

 

Kinesiske turister legger igjen penger

Det har nettopp kommet en ny undersøkelse som viser at det er de kinesiske turistene som legger igjen mest penger rundt omkring i verden. Norge kommer naturligvis langt ned på listen, men det går direkte på hvor mange turister som kommer fra Norge å gjøre.

Kineserne er rett og slett bare mange flere. Og de har begynt å få godt med penger.

Undersøkelsen vi snakker om heter «Verdiskapingsanalyse av reiselivsnæringen i Norge» og ble publisert i 2015. Men selv om vi skriver dette i 2019, så er trenden lik.

Inkludert i denne rapporten, som kan leses i sin helhet her, er følgende tabell presentert:

Antall kroner brukt per døgn fra utenlandske turister i Norge, delt inn basert på nasjonalitet. Foto: Regjeringen.no.

Her er det en del ting å kommentere på. Først og fremst ser vi at kineserne i gjennomsnitt legger igjen 8130 norske kroner hvert eneste døgn (!!!) de er i Norge. Det er mer enn 8 ganger så mye som tyskerne, og dobbelt så mye som nummer to på listen.

Vi ser også at de fleste pengene går til pakkereiser, men at de bruker i snitt 760 kroner på restauranter – og 1760 kroner på kjøp av varer og tjenester (les: shopping). Meget interessante tall.

Kommer det flere og flere kinesiske turister til Norge?

Ja, det gjør det.

I samme forskningsrapport kunne man finne denne fine oversikten:

Økning i turismen til Norge. Foto: Regjeringen.no

Dette er en oversikt som viser vekst i norsk turistnæring, hvor man har delt inn gruppene basert på nasjonalitet. Som du ser, så er det mer enn 100 % økning i kinesiske og russiske turister fra år til år.

Økonomisk vekst i Kina gjør at flere reiser utenlands

Selv bor jeg i Kina og ser at middelklassen øker i takt med den industrielle revolusjonen som man kan si har kommet i Kina de seneste årene. I storbyer som Shanghai og Beijing har middelklassen vært såpass økende at det nå også ser ut til at mange av dem tar utenlands for å oppleve verden.

Da jeg snakket med kinesere første gang jeg kom til Kina (i 2010) var det knapt noen som hadde vært utenlands. I skrivende stund, i år 2019, er det veldig vanlig at jeg møter på folk som har vært utenlands. Det å reise utenlands og legge opp bilder på sosiale medier har blitt et helt tydelig statussymbol i Kina. Og jo mer eksotisk reisemålet er, desto mer spennende er det å reise til.

Da kan du selv tenke deg at det å se midnattssolen i Tromsø står høyt på ønskelisten.

Og slik er selvfølgelig veldig hyggelig.
Hvorfor er Kina i økonomisk vekst?

Det er ikke noen hemmelighet at en sterk økonomisk vekst er hele grunnen til at kineserne nå tar seg råd til å reise utenlands. Hvis du ønsker å lære mer om Kinas «økonomi-boom», så kan jeg sterkt anbefale denne artikkelen.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.