Et oversiktsbilde av hva du kan forvente deg i Harbin. Foto: Reisetilkina.com

 

Isfestivalen i Harbin
Den årlige «Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival» (kinesisk: 哈尔滨 国际 冰雪节; pinyin: Harbin guoji Bīngxuě Jie) har blitt arrangert i Nord-Øst-Kina siden 1963. Den har vært avlyst i flere år under kulturrevolusjonen, men har blitt gjenopptatt etter 1985.

Her kan du for øvrig se en del bilder fra den gangen vi besøkte isfestivalen i 2015.

Harbin ligger i Nordøst-Kina og er under direkte påvirkning av den kalde vinteren fra Sibir. Den gjennomsnittlige temperaturen om sommeren er 21,2 grader Celsius, og -16,8 grader Celsius om vinteren – så Harbins innbyggere er nødt til å både kjøpe inn godt med sommer- og vinterklær. Lave temperaturer under-35 celcius er ikke uvanlig midt på vinteren.

Offisielt starter festivalen 5 januar og varer en måned. Men utstillingene åpner ofte tidligere og varer lenger, alt avhengig av været.

Isskulpturene som stilles ut under isfestivalen i Harbin spenner fra det moderne (ved hjelp av lasere) til det tradisjonelle kinesiske (med islykter). Når man ser turistbilder fra Harbin er det ofte «Ice and Snow World» som vises frem hvor man ser fantastiske skulpturer som lyser opp hver eneste natt hele festivalen igjennom.

Youtube-video fra festivalen:

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.