Etter å ha bodd i Beijing en stund kan jeg enkelt peke ut hvilke turistattraksjoner som er typiske «turistfeller» og hvilke som kan by på et litt mer autentisk bilde av hvordan Kinas hovedstad faktisk ser ut. For du har faktisk et valg om å ikke menge deg med europeere og amerikanere hele ferien når du besøker Beijing.

Her er et par turistattraksjoner jeg virkelig anbefaler at du tar en titt på.

 

1. Hou Hai/Beihai Park

Beihai Park er i mine øyne den vakreste parken i Beijing med et enormt landområde, en hyggelig sjø og primært lokalbefolkning som gjester. Inngangprisen på fem RMB (tilsvarende seks norske kroner) blir tilbakebetalt gjennom storslått natur og ekte erkekinesisk arkitektur.

Kina har mye bra å by på. Her et bilde fra Beihai Park i Beijing.
Kina har mye bra å by på. Her et bilde fra Beihai Park i Beijing.

Rett ved siden av Beihai Park ligger et område som kalles Hou Hai. Her ligger restauranter og barer vegg-i-vegg, og det er et godt område for å ta seg en øl eller kaffe. Hvis du er interessert i kinesiske antikviteter eller bare ønsker å nyte en hyggelig gågate, så anbefales Hou Hai på det sterkeste. I helgene inntar ofte veldig mange studenter området for å nyte byens natteliv.

Adresse: 1 Wenjin St, Xicheng, Beijing, Kina, 100034

 

2. Peking University

I studentområdet Wudaokou ligger de to beste universitetene i Kina – Tsinghua og Peking. Selv bor jeg i området og kan virkelig sette pris på å ta meg inn på campusene til spesielt Peking University for å slappe av og spasere en god tur.

Dette er campuser som likner veldig mye på det man har sett i amerikansk film (American Pie, anyone?) og er veldig forskjellig fra hvordan norske universiteter er bygget. Hvis du skal gå i fine parker med store grøntområder og oppleve et ordentlig kinesisk studentmiljø, så anbefales det et besøk.

 

Adresse: 5 Yiheyuan Rd, Haidian, Beijing, Kina

Dette er de to stedene jeg vil anbefale nå i første omgang, men jeg kommer tilbake med et par artikler mer om hvilke turistattraksjoner som ikke er overfylt med turister på et senere tidspunkt.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.