Hvilke levekostnader er det i Guangzhou?
Spørsmål

Hei

Jeg er en norsk IT-utvikler som planlegger å jobbe i Guangzhou da jeg har et stående jobbtilbud der. Kan dere si meg noe om levekostnader og hvor mye penger man må ut med hver måned?

Hvordan er byen? Kommer jeg til å like meg der nede, og hvilket språk snakker de? Kantonesisk eller mandarin?

Og ikke minst – er det et sikkert sted å bo?

Svar:

guangzhou-197739_960_720
Jeg var nødt til å få en med litt mer kunnskap enn meg til å svare på dette spørsmålet, og jeg er heldig nok til å ha en bestefar som har bodd i Asia i mange herrens år, så det var greit å få presset noe ut av han når det kom til spørsmålet ditt rundt Guangzhou.

Hei, jeg er norsk men har bodd i India i over 40 år, for det meste i Kalkutta.

Når jeg hadde fri brukte jeg mye tid i Kina, hovedsakelig i Guangzhou. Det er et veldig trygt sted, og du vil elske byen. La meg si det slik; i forhold til vesten er det svært billig – alt fra shopping til øl og mat. Dog er det dyrere enn andre steder i Kina (kanskje med unntak av Shanghai og Hong Kong).

Men hvis du blir betalt for det arbeidet du skal utføre der nede med norsk lønn vil du være i stand til å møte alle kostnader med et smil. Unngå de store hotellene – de er dyre og innehar vestlige priser. Jeg var i Guangzhou fra mai til juni i år, og likte ferien min veldig godt.
Ha det gøy og si gjerne ja takk til jobbtilbudet!
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.