Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Jeg tenkte å lage en guide til de av dere som har et brennende ønske om å spare litt penger når de er på tur til Beijing. Etter å ha vært student i Beijing over to semestere fant jeg ut at det er mange som er tørste etter å finne et billig sted å oppholde seg et par netter. Og i Beijing er det slik at Airbnb dessverre ikke er en reell mulighet da det finnes såpass få utleiere at prisene ikke gjenspeiler den standarden man bør få.

Hvis du ønsker en generell liste over de hotellene vi selv har prøvd i Beijing, så kan du klikke på denne linken. Har du et behov for billigere overnatting, så les gjerne videre.

Du bør også klikke her på Hotels.com for å komme til den beste og billigste hotell-booking-siden i Norge!

To billige hoteller i midten av Beijing

Det er to hoteller jeg har fått anbefalt fra folk som har bodd billig i sentrum av Beijing, og et titalls hoteller jeg har fått høre at «Om du noensinne bor der, så ødelegger det virkelig ferien din!». Med andre ord: jeg har et ganske godt utgangspunkt for å skrive denne artikkelen. Men det er ikke bare generell standard på hotellrommet jeg vurderer når jeg anbefaler hotellene, men også beliggenhet og selvfølgelig pris.

Ping’an Jingyizhan Hotel

Dette hotellet ligger i Chaoyang District, noe som primært var grunnen til at min «kilde» bestilte det. Til tross for litt forskjellige anmeldelser på internett tenkte han at han godt kunne overleve et slikt hotell for et par dager, noe han hadde rett i.

Hvis du ønsker å bo sentralt til en billig penge, så finnes det nok ikke noe bedre alternativ enn Ping’an Jingyizhan Hotel. Servicen var god og rommene var gode. Internett-tilgangen var absolutt godkjent, og beliggenheten var «magisk». That´s it. Det er ikke noen flott frokostbuffet eller fantastisk atmosfære som omkranser hotellet, men det er kanskje heller ikke det man ser etter når man bestiller hotellrom i Beijing på et stramt budsjett?

Her kan du sjekke ut rommet hos Hotels.com og slik ser bildene ut (klikk på dem for å få dem større):

Beijing Huiting Business Hotel

Dette er et hotell som ligger i «Beijings svar på Silicon Valley«, Zhongguancun. Du kan lese mer om områdets teknologiske nyvinninger i denne Wikipedia-artikkelen. Området er ikke bare høyteknologisk, men består også av et representativt utvalg av både kinesiske og vestlige restauranter.

Selve hotellet er av den simple sorten. En grei og enkel resepsjon med engelsktalende resepsjonister som alltid er tilgjengelig for henvendelser og spørsmål, og simple rom som lukter nyvasket i det man trer inn i dem. Interiøret på hotellet er forholdsvis simpelt og av vestlig standard.

Det er også enkelt å ta seg fra hotellet og ned til taxiholdeplasser og subway-stasjonen, som frakter deg enkelt rundt i Beijing hvis du skulle ha behov for det. Prisene på hotellet er svært hyggelige.

Her kan du sjekke ut hotellet (hotels.com) og bilder kan du se her:

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.