Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


1. I motsetning til hva enkelte tror kan ikke muren bli sett fra verdensrommet. Dette er en myte som har fått alt for mye oppmerksomhet de siste årene.

2. Da Qin-dynastiet begynte å bygge muren var det klebrig ris som ble brukt som materiale for å holde byggeklossene samlet. Dette foregikk omtrent to hundrede år før Kristus fødsel.

3. De delene av den kinesiske mur som du kommer til å besøke når du er i Beijing ble bygget av Ming-dynastiet. Denne delen av muren ble bygget med en klar forsvarsmessig funksjon, noe som kan forstås gjennom de mange høye vakttårnene.

4. Over 10 millioner mennesker besøker Den kinesiske mur hvert år. Den mest kjente delen av muren som kalles Badaling har blitt besøkt av mer enn 300 statsledere fra hele verden. Dette er for øvrig også den delen av den kinesiske mur som har klart størst «befolkningstetthet» i form av masseturisme.

Om du ønsker å kombinere den kinesiske mur med en litt stille og rolig opplevelse, så anbefales ikke Badaling. Hvis du har et ønske om å dra til den kinesiske mur, så har jeg skrevet en punktliste over ting du bør vite her.

5. Under Kulturrevolusjonen (1966-1976), ble mange murstein fra den kinesiske mur tatt bort for å bruke på å bygge boliger, gårdsbruk eller reservoarer.

6. Den kinesiske mur er bred nok til at man kan kjøre bil på den. Du kan selv se det på dette bildet jeg tok:

Den Kinesiske Mur – en times kjøretur fra Beijing. Foto: Reisetilkina.com

7. Myndighetene begynte å vise interesse for å bevare muren for turister i 1957. Badaling var første stedet med oppussing.

8. Hvis du besøker Gubeikou-delen av muren vil du fortsatt kunne se kulehull, noe som er bevis for den siste krigen som ble ført langs Den kinesiske mur.

9. Den kinesiske mur er over 2300 år gammel.

10. Den offisielle lengden på muren er 21,197 kilometer. Det er meget langt.

Bilder jeg selv har tatt av Den Kinesiske Mur

 

ÈN KOMMENTAR

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.