Peoples´ park

Folkets Park i hjertet av sentrum av Shanghai er et nydelig grønt område ikke langt fra hva som beskrives som ”sentrum av Shanghai”. Parken utgjør en del av området kjent som Folkets plass, og kan best beskrives som et kulturelt sentrum, og et kjærkomment avbrekk fra kjøpesentre og de kommersielle stedene som omgir den. Parken er hjem til den Shanghai museum og Shanghai Grand Theatre, og Shanghai Urban Planning Exhibition Hall. Parken er betjent av Folkets Square t-banestasjon, som er på T-banelinjene 1, 2 og 8.

Jeg var i People´s park senest for en uke siden og det var et nydelig syn. Gamle kinesiske folk som flokker seg rundt de offentlige sjakkbrettene, fugler som kvitrer i parkens mange dammer og generelt en rolig og avslappende stemning. Man skulle virkelig ikke tro at man var i Shanghai sentrum når man tar seg en søndagstur i Folkets park.

ADRESSE: 75 Nanjing Xi Lu, nær Huangpi Bei Lu 人民 公园 南京 西路 75 号

Xujiahui Park

small-fresh-987242_960_720
Parken har en vannvei modellert på vei gjennom Huangpu-elven som bukter seg gjennom Shanghai. I vår- og høstmånedene, vil Shanghai Conservatory of Music noen ganger iscenesette gratis konserter her. Besøkende kan gå til La Villa Rouge restaurant i utkanten av parken for et nydelig måltid. Bygningen som tidligere huset den Famous Pathé Record Company har siden blitt omgjort til en restaurant, en av de tre som ligger i gamle bygninger på den grønne utkanten av parken.

ADRESSE: 889 Zhaojiabang Lu, nær Tianping Lu
肇嘉浜路 889 号

Zhongshan Park

I Zhongshan Park kan du se lokale folk som praktiserer tai chi, og bli med i hvis du liker, eller praktisere kalligrafi på brostein blant de lokale. For store deler av året er parken er full av folk som leker med drage og man kan se dragene langt over motorveien som går ved kjøpesenteret Cloud9. Dette er en av mine favorittparker i Shanghai og jeg bruker den ofte til å gå tur i når arbeidsuken er overstått. Zhongshan Park har faktisk også et lite tivoli til barna, men det er nok ikke tivoliaktiviteter som kan imponere folk over 10 år. Å komme seg til Zhongshan Park er veldig enkelt da parken har sin egen subway-stopp på t-banelinje 2.

ADRESSE: 780 Changning Lu, nær Dingxi Lu
中山 公园 长宁 路 780 号, 近 定西路

jakob.halun
Fra Zhongshan Park. Foto: Jakob Halun
Gongqing Forest Park

china-222310_960_720
En ekte skjult perle som blir ofte glemt på grunn av sin avsidesliggende sted, men det er likevel perfekt for en dagstur. Hvis kjas og mas Shanghai blir for mye for deg, og du bare ønsker å huske hva naturen ser ut, så er Gongqing Park verdt et besøk. Det er det nærmeste du kan komme til skogen i hele Shanghai!

Bortsett fra vidstrakte skogkledde og gress områder, er det en klatrevegg, en rollercoaster, ridning og mulighet for grilling. Hverdager er de beste dagene å gå, men parken er mer enn stor nok for besøkende til å finne sitt egen private sted. Til tross for at parken er enormt god, så er den rimelig dårlig besøkt.

Den beste måten å komme dit er å ta linje 8 til Shiguang Road stasjon, derfra er det enten en 10-15 minutters gange, eller en kort tur i en taxi til inngangen til parken. Entre er 15RMB.

Du kan leie tandemsykkel for å komme deg rundt i denne enorme parken, så det lønner seg å komme i partall hvis man ikke ønsker å ta beina alt for mye fatt.

ADRESSE: 2000 Jungong Lu, nær Yinhang Lu
杨浦 区 军工 路 2 000 号, 近 银行 路

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.