Hva skal man pakke

Det du i hvert fall trenger til en kina-ferie er gode sko, et kart, en ordbok (anbefales å ta med i hvert fall) og visum. Har du penger, pass og klær, så er du vel relativt sikret på hver eneste utenlandsferie du tar, men i Kina vil det også lønne seg å tenke litt «utenfor boksen» og skaffe seg noen produkter som du trenger der.

Språket vil blant annet være en utfordring hvis du ikke kan mandarin, så det å ta med seg noen hjelpemidler i forhold til dette vil være svært lønnsomt. Da jeg reiste ned første gangen til Kina hadde jeg med meg en liten lommeordbok som jeg brukte på restaurant og liknende. Fant tidlig ut at jeg ikke var så veldig glad i måten de brukte koreander på i maten, så jeg fikk raskt en hotellresepsjonist til å skrive ned på en lapp at jeg ikke ønsket dette.

strategy-390308_960_720
Shopping

Hvis du besøker forskjellige byer eller regioner i løpet av turen anbefales det at du sprer dine kjøp slik at du kan kjøpe unike produkter fra hvert sted. For eksempel er Xinjiang kjent for tepper mens Suzhou er kjent for silken sin.

Silkemarkedet i Beijing er et perfekt eksempel på et sted der man bør ha hodet på rett plass og også gode forhandlingsevner. For her selges det alt fra falske merkeklær til falske merkeklokker – og du vil bli ganske overrasket over det enorme utvalget med kopivarer som finnes her.
Mat og middag

Kina er et paradis for matelskere med en smak av både velkjente og eksotiske retter. Det er ikke uvanlig å finne retter som baserer seg på mange forskjellige planter dyr , og dermed vanligvis fremkaller en rekke reaksjoner blant utlendinger og turister. Hver region har sin egne spesialitetsretter og ulike måter å tilberede og klargjøre maten på. Når det kommer til service på restauranter er det ikke nødvendig å tipse, selv om det kan være hyggelig i enkelte tilfeller.

Etter min mening har Beijing den helt klart beste maten, og en restaurant som anbefales er Beijing Duck Restaurant som ligger sentralt i Beijing nær den forbudte by. Samtlige taxisjåfører vet hvor denne restauranten er, så det er bare å spørre hotellet ditt om de kan skrive det opp.

roasted-duck-1508975_960_720

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.