Senere i artikkelen kan du lese om utenlandsk masseturisme til Kina. Men først blir jeg nødt til å vise deg noe de fleste nordmenn vil kalle «galskap». Dette er en video som viser hva som skjer hvis du velger å legge Kina-ferien din til kinesisk nyttår. Da vil det se sånn ut:

En hovedregel er at man ikke skal reise på de dagene hvor mange velger å reise. Hvis man tar et fly fra Trondheim til Oslo i romjula er det mange som klager på at «det er så utrolig dårlig plass og mange mennesker i sikkerhetskontrollen». Vel, jeg håper at du har fått et litt annet perspektiv på det etter å ha sett hvordan kineserne drar på ferie.




 

Masseturismen fungerer fint i Kina

Trodde du at Kina var et land som ikke satset særlig på masseturisme? I så fall har du tatt ganske feil – for å si det pent. Det er vel ikke noe større satsingsområde fremover for den kinesiske regjeringen enn nettopp masseturisme, noe som betyr at det vil være en fryd å dra på ferie til Kina.

I motsetning til manges oppfatning har Kina gjort unna med sine maoistiske fortid der den revolusjonære glød balanseres av økonomisk pragmatisme. Imidlertid er endringen av tempoet synlig i dagens Kina. Reisende som besøker landet vil bli overrasket over å se hvor mye Kina har åpnet opp og hvor mange liberale trender som har materialisert seg i den siste moderne tiden.

Om du så er tiltrukket av landets rike historie, arkitektur, kultur eller politikk vil du oppleve Kina som et godt land å dra på ferie til – det kan vi garantere.

Hvor mange turister besøker egentlig Kina hvert år?

Chinapower har publisert en artikkel hvor de har laget følgende graf:

Graf over utlendinger som besøker Kina (fra enkelte land). Foto: Chinapower

Dette er en graf som viser hvor mange utenlandske turister som ankommer Kina hvert år. Dessverre hadde de ikke nyere data enn fra 2016, men det viser i hvert fall en trend. En annen ting verdt å nevne om grafen: den tar ikke med Europeiske og Amerikanske turister, men utelukkende turister fra enkelte land som Korea, Australia og Singapore.

I 2018 var det 98,8 millioner utlendinger som besøkte Kina i feriesammenheng. Hvis du legger til folk som ankommer for business og andre gjøremål, så er det tallet nærmere 130 millioner.

Det tradisjonelt kinesiske

Landsbyene ser ut til å slå seg sammen mens store byene er fortsatt konstante. Det er flere regionale avvik. Noen områder av Kina er ikke befolket av Han-kineserne, men av minoritetsfolk, som det er over 200 grupper av. Men du vil uansett finne følgende ting over alt i Kina: spisepinner, te, skygge-boksing, karaoke, Dickensian togstasjoner, røykfylt templer, røde flagg, og duften av stekt tofu.

Masseturismen i Kina er altså mye mer enn bare charterfly fra USA. Her gjelder det å gjøre et dykk i den kinesiske kulturen, noe du neppe kommer til å angre på. Kinas myndigheter har vært utrolig flinke til å åpne opp for at vestlige turister skal kunne nyte landet deres, og det er også slik at mange norske og europeiske firmaer har bosatt seg i Kina for å drive business.




LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.