Chongqing er den største kommunen i sørvest-Kina. Det er en moderne havneby som er lokalisert ved den øverste delen av Yangtze-elven, akkurat der hvor Yangtze møter Jialing-

Deler av Yangtze-elven sett fra himmelen.
Deler av Yangtze-elven sett fra himmelen.

elven. Chongqing grenser til provinsene Hubei, Hunan, Guizhou, Sichuan og Shaanxi. Som Kinas fjerde største kommune etter Beijing, Shanghai og Tianjin, har Chongqing de seneste årene opplevd rask økonomisk utvikling samtidig som de har klart å bevare en fantastisk natur.

Byen blir ofte omtalt som ”fjellbyen” da den har et bølgete terreng med høye fjell som huser vannreserver, mineralressurser og en tett skog med rik flora og fauna. Chongqing tiltrekker seg besøkende fra inn- og utland som for sine naturlige underverker og sin tradisjonelle kinesiske kulturarv.

Yangtze River Cruise

Yangtze River Cruise er et av mest populære turistmålene for utlendinger som besøker Chongqing, og turen kan ha en varighet fra alt mellom 3 til 12 dager – alt ettersom hvor langt du ønsker å reise.

Et Yangtze-cruise er virkelig et minne for livet. Man opplever den fantastiske naturen

Solnedgang ved Yangtze-elven.
Solnedgang ved Yangtze-elven.

rundt elvebreddene mens man kan komme i land for å utforske de gamle kulturminnene som ligger tett-i-tett langs reiseruten.

Det er vanlig at man har engelskspråklig mannskap om bord på båtene som både fungerer som tolk og guide. Ved hjelp av Google kan du enkelt finne frem til forskjellige reiseselskaper som tilbyr turer fra Chongqing. Jeg anbefaler deg riktignok å ikke kun tenke på pris når du bestiller – første gang jeg tok en tur på Yangtze-elven endte jeg opp i en lugar som hadde svært begrensede fasiliteter.

Chongqing Zoo
Chongqing dyrepark ligger åtte kilometer vekk fra bysentrum og har vært i drift siden 1953 – hvor den ble offisielt åpnet for publikum i 1955. I motsetning til andre dyreparker i Kina, er Chongqing Zoo ikke bare et attraktivt sted for turister å komme og se på spennende dyr, men fungerer også som et beskyttelsessenter for ville dyrearter. Blant annet er det flere pandabjørner som får livsviktig behandling i dyreparken.

Inngangsbilletten ligger på 30 yuan (35 norske kroner) og da får du adgang til både selve parken og akvariet som hører med.

Ci Qi Kou

Rett ved Jia Ling-elven ligger området Ci Qi Kou. Et enormt område med mange historiske bygninger og en billett inn til ”det ekte kinesiske” når man er i Chongqing. Historisk sett har området blitt brukt til silkeproduksjon, men har i de seneste årene blitt tatt mer og mer over av butikker som selger kinesiske varer.

Et godt sted for deg som ønsker å kombinere klassisk kinesisk arkitektur med et shoppingmekka ut over det vanlige. Det ligger også svært naturnært, noe som gjør at det lar seg kombinere med en gåtur i fjellene etterpå.Video fra Chongqing

Sist, men ikke minst, vil jeg anbefale en video laget av en nordmann boende i Chongqing. Filmen er ikke bare informativ, men også til tider morsom og imponerende laget.

Tommel opp herfra.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.