Hotell i Kina – dette er utfordringene

Det er noen ting vi som har reist en del i Kina vet om det å sjekke inn på hotell i Kina. Selv kan jeg ganske godt mandarin, så jeg vet at jeg vil klare meg relativt godt i veldig mange krevende situasjoner, men for engelsktalende (og norsktalende) turister vil nok mangelen på språkkunnskap hos enkelte hotellkjeder være svært merkbart.

Selv har jeg selvfølgelig null interesse av at folk skal få et så dårlig inntrykk som mulig av Kina som turistland, da det er nettopp det vi ønsker at nordmenn skal få oppleve.

Så hvilke utfordringer er det som virkelig finner sted når man skal booke hotell i Kina?

Vi setter det opp i kronologisk rekkefølge.

1. Hotell utenfor de store byene.

Skal du feriere utenfor de virkelig store byene, altså de byene som kategoriseres som «de fire store» rent turistmessig (Shanghai, Beijing, Xian og Tianjin», så bør du være klar på at det ikke snakkes engelsk her. Ta derfor både med deg et utskrift av hvordan hotellnavnet skrives på kinesisk slik at du kan gi dette til taxisjåføren, samt at du bør ha en idè om hvordan du lettest skal kunne kommunisere med de hotellansatte ved språklige hjelpemidler og kroppsspråk.

Det skal sies at det ofte kan være problemer med å få bestilt hoteller i de aller minste byene i Kina. Da jeg besøkte en liten «water town» som heter Xitang, så var det kun ett hotell som hadde lov av regjeringen å huse utlendinger.

Dette er en lov som har blitt satt opp for at utlendinger skal få så godt inntrykk av Kina som overhodet mulig.

2. Standard på hotellrommene.

Ikke alt er som det ser ut som på bilder. Selv bruker jeg alltid Hotels.com når jeg skal bestille hotellrom i Kina, da jeg har merket at på andre nettsteder kan det være «noen» feil på hvordan bildene ser ut i forhold til standaren på hotellrommet. Nå skal det sies at det både i Beijing og Shanghai, som er de to byene jeg besøker mest, og det problemet er ikke gjennomgående i disse byene.

Som regel kommer du ikke til å få noen dårlig overraskelse, men det kan fort skje dersom du ikke er påpasselig med å velge

Bilde fra Nanjing Road i Shanghai.

nettsted å bestille fra med omhu.

Riktignok er det med Kina som med alle andre land: man får det man betaler for. Dog vil jeg virkelig anbefale at man leser litt om hvilke områder som har de mest kurante hotellene før man bestiller. Veldig mange nordmenn reiser til Beijing eller Shanghai uten å ane hvor de bor, og plutselig har de tatt inn på et eller annet hotell som ligger langt i utkanten av byen.

Denne artikkelen vil hjelpe deg langt på vei.

3. Døgnåpen resepsjon.

Har ved to anledninger vært på hotell i Xian der jeg har opplevd å måtte «krige» for å komme meg inn på natterstid i og med at hotellet ikke praktiserte døgnåpen resepsjon. Det var visst vanlig på hotell i Kina med en slik ordning at man skulle selv ta initiativ for å få en kode som man skulle taste inn på natterstid dersom man skulle inn, noe som førte til at jeg ble stående ute i et par timer før det kom en hyggelig resepsjonist og ønsket meg god morgen.

Ta å sjekk dette på mindre hoteller dersom du ikke ønsker å gå på samme smellen.


4. Bestill hos de store hotellkjedene.




Noen hotellkjeder vet du leverer hver eneste gang. Blant disse er Hilton kanskje den som er mest kjent for å levere kvalitet til gode priser på det asiatiske markedet, og er en kjede jeg varmt kan anbefale. I Shanghai ligger hotellet «Hilton Shanghai» i hjertet av byen, og kan vel også bestilles billig på nett om jeg ikke tar helt feil.

Jeg vil i hvert fall anbefale den nettsiden varmt når det kommer til hotellopphold i Kina.

 

Bybilde i Shanghai er flott og vestlig. Foto: Reisetilkina.com
Bybilde i Shanghai er flott og vestlig. Foto: Reisetilkina.com

 

ÈN KOMMENTAR

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.