Hong Kong Disneyland – magi for både gammelt ung ungt

På begynnelsen av 1950-tallet drømte Walt Disney å skape et sted hvor barn og voksne i alle aldre kan ha det gøy sammen. Resultatet var verdens første temapark – et magisk eventyr som heter Disneyland, som åpnet i 1955 i Anaheim, California, Nå er denne Disney-moroa og familieunderholdningen kommet til Hong Kong.

Åpningen skjedde i 2005/2006 ved Penny ‘s Bay på øya Lantau. Hong Kong Disneyland har klassiske Disney-attraksjoner, unike butikker og restauranter, flotte hoteller i hopetall, blendende live-underholdning og all magi og fantasi folk har begynt å forvente fra Disney-parker rundt om i verden . I Hong Kong Disneyland, vil du forlate verden slik vi kjenner den i dag og tre inn i magiske verdener av fantasi og eventyr hvor fortryllende historier og tidløse steder bokstavelig talt kommer til liv rett foran øynene dine.

Her blir fantasi ekte og virkelighet blir fantastisk. Du vil oppdage middelalderslott og futuristiske fjell, møter jungeelefanter og elefanter som flyr, hører slanger som suser rundt ørene dine og bjørn som snakker. Og, selvfølgelig vil du kunne møte alle dine favoritt Disney-figurer: Mikke Mus, Minnie Mus, Donald Duck, Askepott, Aladdin, Buzz Lightyear, Mulan og mange andre. Hong Kong Disneyland er modellert etter det opprinnelige Disneyland i California. Det vil også inneholde noen av de beste designelementer fra andre Disney-parker rundt om i verden, inkludert Magic Kingdom i Walt Disney World i Florida, USA, Tokyo Disneyland i Japan og Disneyland Paris i Frankrike. Resultatet er en velkjent, men resulterer i en helt frisk Disney-opplevelse. Hong Kong Disneyland er delt inn i fire land hvor alle gir en helt unik opplevelse av det å være i en fantasiverden.

Tall og fakta for Hong Kong Disneyland:

donald-duck-973226_960_720

Prosjektoversikt: The Hong Kong Disneyland prosjektet ble annonsert i november 1999 som et prosjekt mellom The Walt Disney Company og Hong Kong SAR regjeringen og ble planlagt å åpne i 2005/06. Programmet vil inneholde en 5,6 millioner årlig besøkende Disneyland-stil temapark, to hoteller og detaljhandel, servering og underholdning til hele familien.

– 10 millioner mennesker besøker Hong Kong Disneyland hvert eneste år.
– 28,000 kvadratmeter rommer parken, noe som gjør at du kan bevege deg fritt til tross for de enorme menneskemengdene som kommer til parken hver eneste dag. Tro meg – du vil ikke føle deg alene, men det er ikke samme folkemengde som du for eksempel møter på Nanjing Road i Shanghai.

Størrelse: 126 Hektar (310 dekar).

Sted: Med utsikt over vannet ved Penny ‘s Bay, og på en transportrute fra den nye Hong Kong International Airport vil prosjektet posisjonere Lantau Island som et godt turistmål. The Disney resort området vil dra nytte av stedets lett tilgjengelig med jernbane, motorvei og ferge for å tiltrekke gjester til parken. Det ligger 10 minutter fra den nye flyplassen (også på Lantau Island) og 30 minutter fra sentrum Hong Kong.Fordeler med å dra til Hong Kong disneyland samt jobbmuligheter:

disney-252816_960_720

Prosjektet er anslått å skape 18.000 nye arbeidsplasser ved åpningen – både fra Disney og andre jobbmuligheter, stigende til 36 000 når den første parken når bygge-out. Regjeringen økonomen anslått at den første fasen av prosjektet vil generere en nåværende økonomiske verdien av HK $ 148 000 000 000 (US $ 19 milliarder) i ytelser til Hong Kong.

Anbudsprosessen for utviklingen av prosjektet har pågått i flere måneder med tre byggekontrakter allerede sikret, og resten til å bli tildelt i løpet av de neste 18 månedene. Totalt vil prosjektet tildele 15 til 35 kontrakter for storskala og spesialitet arbeid som vil resultere i betydelige jobbmuligheter i byggebransjen gjennom to år temapark byggeprosessen.

På toppen av konstruksjonen ca 4000 arbeidstakere vil være på stedet for å bidra til å bygge temaparken feriestedet som ikke inkluderer de tusenvis av arbeidsplasser skapt bransjen for å støtte logistikk og produksjon av denne store utviklingsprosjekt.

I forberedelsene til driften av Hong Disneyland, er Disney aktivt ansette for sentrale lederstillinger i løpet av de neste seks månedene og de aller fleste av innleie av inntil 5000 cast medlemmer (Disneys begrep for ansatte) som finner sted i 2004.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.