Før jeg i det hele tatt vurderte å flytte til Kina tenkte jeg at det kunne være kult å snakke litt kinesisk. Som følge av det gikk jeg online, inn på Google og tastet inn: «Lære kinesisk mandarin for nybegynnere». Ikke overraskende var det et beskjedent antall fornuftige nettsider som kunne si noe som helst om hvilke materialer jeg burde skaffe meg for å best lære meg kinesisk.

I hvert fall: jeg kjøpte en eller annen DVD som kalles «Eurotalk interactive» og som skulle

Slik ser den ut. Foto: Ark
Slik ser den ut. Foto: Ark

fungere som en inngangsport til det kinesiske språket. Jeg tenkte at 400 kroner var en smal pris å betale for noe programvare som kunne hjelpe meg på veien. Her er for øvrig en link til produktet.

Min opplevelse

I starten synes jeg at det var moro å få inn «basic» ord som jeg ikke kunne fra før av. Så vidt jeg husker fokuserer DVDen på å lære deg:

1. «Hei/ha det bra/fint å se deg»-ord
2. Farger.
3. Navn på landene rundt omkring i verden.
4. Tallsystemet.
5. Enkle fraser.

Punkt fem er riktignok det jeg stusset litt over. For det var virkelig en lang vei å gå fra «ni hao» til å skulle spørre hvor taxiholdeplassen var og hvordan man kunne komme seg fra A til B. Men generelt synes jeg at Eurotalk Active klarer å holde språklæringen på et veldig basic nivå.

Dette kan nok sees på som en perfekt DVD til de som ønsker seg å lære seg noe kinesisk før man drar ned på en lengre ferie eller skal flytte dit. Til alle norske studenter som skal ta et halvt år/helt år i Shanghai eller Beijing: kjøp dette produktet. Tro meg – du kommer til å ha mye nytte av kunnskapen når du er der nede. I tillegg er det litt kult å være han eller hun ene i gjengen som har lært seg å snakke med taxisjåføren første dagen på byen.

Om du skal ha en helt basic innlæring i kinesisk mandarin før du flytter dit eller før du begynner å studere det, så er dette noe jeg ville kjøpt. Jeg angrer i hvert fall ikke på at jeg kom i gang såpass tidlig.

Her får du en liten videointruduksjon av hvordan deler av spillet fungerer (knyttet til punkt 1: «hei/ha det bra/fint å se deg»-ord):

PS! Det kan veldig godt hende at jeg oppdaterer artikkelen med noen screenshot fra eget spill hvis jeg får Windows-dataen min opp og kjøre igjen.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.