Det er noe med det at uansett hvor vi nordmenn reiser rundt i verden, så er det billig for oss. Akkurat dette gjelder også i Kina. Til tross for at landet ser en stadig økende økonomisk utvikling, så er fortsatt BNP per innbygger betydelig lavere enn den er i Norge.

Med andre ord: den gjennomsnittelige nordmann er mye rikere enn den gjennomsnittelige kineser.

Priseksempler på severdigheter i Kina

Dette gir utslag i prisnivået i Kina – inkludert severdighetene. De aller fleste parker/templer koster knapt 20 RMB (25 norske kroner) å komme inn på. Hvis man skal dra inn til Disneyland i Shanghai eller lignende store severdigheter, så kan du stå i fare for å betale opp mot 200 RMB (250 kroner). Den Forbudte By koster 60 RMB å få tilgang til.

Du skal ikke trenge å sette av en stor del av reisebudsjettet til severdigheter når du reiser til KIna.

Spørsmål:

Kina NDRC, også kalt Kina National Development and Reform Commission, har annonsert at de skal senke inngangsbilletter til 80 av de største severdighetene i Kina. Noen regner med at inngangsbilletter har blitt senket med 37 prosent i gjennomsnitt. Men de berømte stedene som terrakottakrigerne er ikke inkludert i forslaget om å senke billettprisene.

Nå vet jeg at de aller fleste nordmenn har godt med penger og råd til å betale seg inn på severdighetene uansett, men ønsker bare å forhøre meg hva jeg kan måtte regne med å betale på en tur til Kina.

På den annen side har de berømte severdighetene satt opp billettprisene i følge mange avisartikler jeg har lest. Det er 130 severdigheter i fastlands-Kina som går i kategori A (de mest populære). Over 1/2 av dem har økt inngangsbilletter til over 100 CNY. Ifølge statistikken, er den gjennomsnittlige månedlige inntekten til det kinesiske folk rundt 2000 CNY – noe som betyr at mange vil slite med å ta med familien sin på disse severdighetene.

En billett til slike severdigheter koster 1/20 av en månedslønn. Tror du det er dyrt? Hvor mye vil du betale for inngangsbilletter til turistplassene?Svar:

shanghai-565378_960_720
Det er klart at Kina også tilpasser markedet sitt når de vet at det er utrolig mange turister som besøker landet. I 2015ble det satt rekord i antall turister i Kina, og denne rekorden ser ut til å sprenges i 2016. Med andre ord; Kina tjener svært mye på masseturisme, og landet gjør selvfølgelig alt de kan for å tjene så mye penger som mulig.

Noe annet ville vært svært merkelig.

Jeg tror nøkkelen her er hvorvidt man får verdi for pengene eller ikke. Det er noen helt fantastiske steder i Kina som man rett og slett ikke kan unngå å se dersom man besøker landet som turist.

Når det kommer til prisøkning i forhold til lokalbefolkningen, så er dette noe man må regne med når landet er i økonomisk vekst. Kina tjener godt med penger, og det dukker opp en middelklasse på 300-400 millioner mennesker som kommer til å ha råd til å besøke disse severdighetene.

Som norsk turist er det i hvert fall ingenting å klage på. Mener jeg i hvert fall.LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.