Kina som turist – her er høydepunktene du må se

Når man reiser ned til Kina, så reiser man som regel ned i håp om å møte noe som er så langt borte fra den norske virkeligheten som overhodet mulig. Første gang man reiser til Shanghai eller Beijing har man et visst inntrykk via fordommer og filmer om hva som kommer til å møte deg der nede, men jeg sier som svært mange andre ivrige Kina-turister; det er som regel ikke slik du har sett for deg.

Vi har dog plukket ut noen severdigheter og høydepunkter som du strengt tatt bør få med deg om du besøker Kina. Dette er hva kineserne er stolte av og hva de føler at de kan presentere for de knapt 70 millioner turistene som besøker landet hvert eneste år.

Pandabjørnen

Til tross for at det nærmest er umulig å spotte den ute i naturen, så er pandaen en av Kinas absolutt største

Shanghai kan være et shoppingmekka for de med mye penger.

varemerker. Bjørnen, som har blitt foreviget som kosebamser i årtier verden over, bærer preg av å være et scoop for de som ønsker å sette opp dyreparker i Kina.

Pandaen lever stort sett hele livet sitt alene, med unntak av få sesonger hvor de skal parre seg med det motsatte kjønn. Jeg har selv sett pandaer i levende live i Xian (tror jeg det var..) og det var satt opp gode og store inngjerdinger slik at man kunne se at bjørnene, som for øvrig er verdens mest aggressive bjørneart, hadde et godt og sunt liv.

Den forbudte by

Som en del av Kinas stolte historikk har Den forbudte by i Beijing blitt et varemerke på turismen som skyller inn over hovedstaden. Titusenvis av turister og kinesere besøker daglig den enormt store ”byen” som ble bygget til ære for keisere i gamle dager.

Navnet kommer av at det var forbudt for uvedkommende å komme inn i byen, og inntrengning ble som regel straffet med døden.

Har også selv vært i den forbudte by, og for svært interesserte turister vil jeg anbefale å sette av minst en halv dag til å se hele bygningen. Utrolig imponerende mesterverk.


Den himmelske freds plass

Ved siden av et stort banner av formann Mao står den 70 hektar store himmelske freds plass i Beijing. Her samles det mange titusener av mennesker når kineserne har noe å feire (som når de vinner OL-gull eller feirer nasjonaldag), noe

Bilde fra Terracotta-krigerne i Xian. Foto: Reisetilkina.com

som er et ganske storslått syn.

I gatene rundt den himmelske freds plass finnes det mange gode restauranter som tilbyr ekte kinesisk mat.

Men OBS! Ikke veldig mange av disse kan tilby verken assistanse eller menykort på engelsk…

Gode hoteller til en billig penge

Om man drar til Asia generelt, så har man inntrykk av at hotellrom både er i dårligere stand og mye rimeligere enn her hjemme i Vesten. Og det er jo sant – i hvert fall det siste.

Jeg har primært reist rundt i Beijing og Shanghai når jeg har vært og besøkt Kina, men her har i hvert fall hotellrommene vært oppe i en ekstremt god standard. Velger av prinsipp ikke hoteller som har under 3,5 stjerner – noe som betaler i seg i gode hotellrom med billige regninger.

Bestiller alltid hotellrom fra denne nettsiden for å få best priser og størst utvalg. Har tidligere også pleid å ringe ned for å høre om det finnes noen andre alternativer de kan tilby enn det som står på nettsidene, men som regel ender det bare opp med samme eller litt dyrere pris. Anbefales egentlig å ta hotellbestillingen via en tredje klient på internett.

Alt i alt vil du nok merke at Kina er et land som er perfekt for turisme. Nå som utdanningssystemet i Kina utvikler seg i både omfang og kvalitet, så vil jeg påpeke at det blir mer og mer engelsktalende personer som opererer i de større byene. Det kan være litt deilig å kunne veksle noen gloser engelsk med en taxisjåfør som skal ta deg hele veien fra flyplassen og inn til byen.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.