Kina og OL i London

Kineserne er utrolig dyktige til å nå de målene de setter seg. Det er et folkeslag som over utrolig mange år har dyrket en livsstil og kultur rundt dette med idrett som det bare er å ta av seg hatten for. Avisartikler over hele

Karate er en stor del av filmen.

verden har kommet med bildegallerier og lengre artikler om kinesernes opptrapping til de Olympiske Leker i London.
Allerede når konjunkturene av barnene begynner å vise seg idrettsmessig blir de kastet inn i diverse skoler for å bli store idrettsstjerner.

Det er spesielt bildene av barn i 8-9-årsalderen med tunge vekter og push-ups som har gått verden rundt og imponert store deler av Europa. Kritikk har også kommet fra enkelte aviser, men som regel har det vært en ensidig positiv strøm med avisartikler.

I og med at kineserne tar flere og flere gull for hvert eneste sommer-OL som er, så viser det jo selvfølgelig at den taktikken de fører helt klart gir gode resultater. Kinesisk disiplin samkjørt med gode idrettsskoler for ungdom, barn og erfarne idrettsutøvere gjør at Kina nå er en av de aller mestvinnende landene i den olympiske leker-historien.

Vi kan vel alle være enige om at de helt store idrettsprestasjonene fra kineserne bare er i begynnelsesfasen, og at vi kommer til å se mange store prestasjoner fra den kanten i lengre tid fremover.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.