Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Det er veldig forskjellig hvordan kineserne går. Med et folkeslag som det inngår 1,3 milliarder mennesker i, så er det selvfølgelig et stort sprik på de som bor de forskjellige stedene – og med 1,3 milliarder mennesker med egne subjektive meninger, så selges det selvfølgelig en del klær i Kina. Og veldig mye av den tradisjonelle kinesiske moten er på vei ut, og erstattes med mer vestliginspirerte klær.


Tradisjonell kinesisk mote på vei ut

I de større byene tidligere var bybilde som regel preget av disse klassiske kinesiske klærne som man kjenner igjen fra krigsfilmer fra 80- og 90-tallet. Disse silkekåpene er spesielt populære hos nordmenn som kjøper inn klær til Halloween og andre

Flott bilde fra bybildet i Shanghai om sommeren.

anledninger der man kler seg ut.

Men nå er det faktisk slik at tradisjonell kinesisk mote er på vei ut, og man har fått en mye mer vestlig innflytelse fra USA og andre steder i vestlige land.
Butikker i Beijing og Shanghai

stores-13797_960_720
Et godt eksempel er klesbutikkene som preger bybildet i Beijing og Shanghai. Louis Vuitton, Prada og de andre store motehusene har for alvor fått fotfeste i stedet for de gamle kinesiske butikkene som selger silkeklær til god kvalitet. Kanskje det bare beviser hvor internasjonalisert Kina har begynt å bli, og verdiveksten i landet består mye av turisme – noe som igjen gir inspirasjon til menneskene i storbyene.

Du kan naturligvis også gå gatelangs litt utenfor sentrum i de store byene og gå på diverse markeder. Allikevel skal du være meget obs på at kineserne ofte er veldig aggressive selgere og liker å ta meget godt betalt for klær fra utlendinger.


Hvor kan du få tak i kinesisk mote?

chinese-1213836_960_720
Det finnes heldigvis en hel haug med nettbutikker som selger klær som kategoriseres som «kinesisk mote». De aller fleste shipper naturligvis fra Kina, så du er nødt til å vente rundt en uke før du får de i posten, men jeg kan nesten garantere at det kommer til å være verdt det når klærne kommer frem. Utrolig mange gode nettbutikker med kjappe besvarelser på mange spørsmål gjør at det er et gunstig marked å kjøpe klær i.

Du finner nok også mye god kinesisk mote på kinesiske nettbutikker, men da er det to problemer; at de mest sannsynilgvis ikke sender pakkene til Norge samt at språket mest sannsynligvis ikke er så lett å forstå.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.