Spøkelsesbyer i Kina

At det finnes ivrige entreprenører i Kina er noe de aller fleste som har fulgt med i nyhetsbilde er fullstendig klar over.

Ikke alle byer i Kina er like godt besøkte.

Kina er det landet hvor verdensrekordene kommer på rekke og rad i byggebransjen, noe som gir helt klare fordeler. Men også en del ulemper.

Det har begynt å bli en god del spøkelsesbyer i Kina. Men hvordan dukker disse spøkelsesbyene opp?

Egentlig er det ganske enkelt å forklare fenomenet. Når det bygges flere bygg enn hva etterspørselen skal tilsi, så blir det automatisk en del hus som blir stående tomme. Når det er hus som står tomme, så blir også hele samfunnet preget av det – og byen blir svært lite attraktiv å bo i.

ADV China besøker en spøkelsesby i Sør-Kina

ADV China er min favorittkanal på Youtube når det kommer til informasjon om Kina. De prøver å dekke et veldig bredt spekter av ulike tema, og de lager videoer som både er underholdende for oss som har bodd i Kina i mange år, og til de som ikke kjenner Kina så godt.

Blant deres mest sette videoer er «Ghost City – Inside The Chinese Housing Bubble». Ikke bare viser den et godt eksempel på en kinesisk spøkelsesby, men de er også gode til å forklare hvorfor dette fenomenet oppstår i en stadig voksende kinesisk økonomi.

Se videoen her:

Chenggong & Dongguang – gode eksempler på spøkelsesbyer

I Chenggong er det over 100,000 boliger som står uten eier, noe som skaper en lokal økonomisk kollaps i byen. Det er verken lett å skaffe jobb eller å få bedriften som til å gå rundt dersom hjulene i økonomien ikke går som de skal.

Video av Chenggong

Et annet godt eksempel er Dongguang hvor New South China Mall er plassert. Dette er et av Kinas største kjøpesentre, men kun èn av 100 butikklokaler står med en rettmessig eier. Resten står tomt.

Bildene av New South China Mall har gått som en farsott gjennom mange av verdens nettaviser.

Til og med CNN lagde en reportasje for å vise hvordan en av verdens største kjøpesentre har forfalt som følge av at det ble plassert i en spøkelsesby:
 

Tre spennende spøkelsesbyer å besøke

Om du har lyst til å besøke noen av disse spøkelsesbyene, så kan vi anbefale følgende:

1. Dongguang.
2. Chenggong.
3. Wonderland Amusement Park, Nankou Town, Changping.

Det siste punktet der henviser til en fornøyelsespark som har stått brakk i rundt 15 år. Her gror det gress og ugress om hverandre blant de mange karusellene som har vært slått av i mange år.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.