Spøkelsesbyer i Kina

At det finnes ivrige entreprenører i Kina er noe de aller fleste som har fulgt med i nyhetsbilde er fullstendig klar over.

Ikke alle byer i Kina er like godt besøkte.

Kina er det landet hvor verdensrekordene kommer på rekke og rad i byggebransjen, noe som gir helt klare fordeler. Men også en del ulemper.

Det har begynt å bli en god del spøkelsesbyer i Kina. Men hvordan dukker disse spøkelsesbyene opp?

Egentlig er det ganske enkelt å forklare fenomenet. Når det bygges flere bygg enn hva etterspørselen skal tilsi, så blir det automatisk en del hus som blir stående tomme. Når det er hus som står tomme, så blir også hele samfunnet preget av det – og byen blir svært lite attraktiv å bo i.

I Chenggong er det over 100,000 boliger som står uten eier, noe som skaper en lokal økonomisk kollaps i byen. Det er verken lett å skaffe jobb eller å få bedriften som til å gå rundt dersom hjulene i økonomien ikke går som de skal.

Et annet godt eksempel er Dongguang hvor New South China Mall er plassert. Dette er et av Kinas største kjøpesentre, men kun èn av 100 butikklokaler står med en rettmessig eier. Resten står tomt.

Bildene av New South China Mall har gått som en farsott gjennom mange av verdens nettaviser.
 

Tre spennende spøkelsesbyer å besøke

Om du har lyst til å besøke noen av disse spøkelsesbyene, så kan vi anbefale følgende:

1. Dongguang.
2. Chenggong.
3. Wonderland Amusement Park, Nankou Town, Changping.

Det siste punktet der henviser til en fornøyelsespark som har stått brakk i rundt 15 år. Her gror det gress og ugress om hverandre blant de mange karusellene som har vært slått av i mange år.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.