Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Skal du på ferie til Kina og har innsett at du må søke om visum for å besøke østens rike? I så fall bør du lese den guiden her om hvordan du går frem for å skaffe et visum til Kina. For det er to enkle metoder som begge fungerer helt fint. Vi har for øvrig oppdatert denne guiden i 2019 som viser deg fullt og helt hvordan du gjør visumsøknaden selv.

Det er den beste og mest informative artikkelen vår om visum til Kina.

1. Gjør det selv.

Om du tropper opp på den kinesiske ambassaden som ligger ikke langt fra Ullevaall Stadion i Oslo, så kan du her levere og hente visumet akkurat når du ønsker det. Dog avhenger dette av at du har tid både til å levere og hente det, noe som kan ta litt tid. Dette skal gjøres såvidt jeg vet tre måneder innen du reiser nedover.

Dette koster 750 kroner om jeg husker riktig.

2. Få et byrå til å gjøre det for deg.

Om du ikke er bosatt i Oslo, så kan det være lurt å få et byrå til å gjøre det for deg. Mange byråer som er bosatt i Oslo har denne type «Visumservice» som gjør at de tar betalt rundt 500 kroner for å både levere, skaffe visum og hente passet ditt når det er ferdig. Enklere får du det vel strengt tatt ikke.

Om du skal reise fra Gardermoen, så kan det jo være en mulighet å ta fly ned på forhånd og fikse visumet. Men å bo på hotell og leve i Oslo vil ikke oppeveie kostnadene mot å sende det ned til et byrå som fikser det for deg.Oppdatert info!!

Jeg skal nå selv (2014) til Beijing i løpet av februar og spurte en kompis som studerer der nede om hvilke tiltak man må gjøre for å få visum.

Fikk denne beskjeden på Facebook:

«For å få visum, reis innom den kinesiske ambassaden på Vinderen. Foreslår du reiser midt i åpningstiden så morgenrushet er borte. Ta med deg passet, et passbilde, personlig invitasjon fra dem du skal besøke her. Tror det var noe mer, men du finner alt du trenger å vite på xxx.no (nettside fjernet).Kina. Ikke fyll ut visumsøknaden som ligger på nett—den er utdatert. Istedenfor, skaff et skjema på ambassaden og fyll ut der.

Visum koster 500 kroner, du kan hente det 7 dager etterpå, og du må reise inn i Kina innen 3 måneder fra utstedelse.»

Oppdatert info #2: Selv printet jeg ut visumskjemaet fra nettet, men det viste seg å være et feil skjema, så jeg dro ned på ambassaden tidlig, fikk tildelt et ordentlig skjema, fylte det ut og leverte det.

Hele prosessen tok ikke mer enn 15-20 minutter. De er veldig flinke og behjelpelige på visumkontoret i Oslo.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.