Jeg har nylig ankommet Kina igjen for å ta mitt andre semester i økonomi her nede, og overgangen fra Norge har vært hard på mange måter. Ikke bare er det litt tyngre luft her i Beijing enn det er i Oslo, men døgnrytmen er også ganske vanskelig å omstille.

Enorme bygninger med god opplysning setter stemning på kveldstid. Foto: Reisetilkina.com
Enorme bygninger med god opplysning setter stemning på kveldstid. Foto: Reisetilkina.com

Nå som det er vintertid i Europa vil det være syv timers forskjell. Det høres kanskje ikke mye ut, men det gir et ganske signifikant utslag når man ikke er vant til å reise på denne måten.

Da jeg ankom Kina til første semester brukte jeg nærmest to uker på å fikse jetlagen. Jeg lærte mye den gang.
Nå prøvde jeg følgende taktikk for å fikse døgnrytmen:

1. Ikke sove på flyet.
2. Få i seg litt alkohol på kveldstid.
3. Sove.

Det gikk bedre enn forventet. Nå skal jeg på ingen måte anbefale folk å drikke alkohol for å få sove, men hvis du vet at du sliter med å fikse døgnrytmen kan medisinering gjennom alkohol være løsningen. Nå har jeg reist til Kina tre ganger hvor jeg to ganger brukte utrolig lang tid på å fikse jetlagen og én gang hvor jeg hadde en mye mer behagelig overgang.

Man kan komme tett på tigerne i Harbin. Foto: Reisetilkina.com
Man kan komme tett på tigerne i Harbin. Foto: Reisetilkina.com

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.