Shanghai er Kinas nest mest kjente by og et yndet feriemål for veldig mange nordmenn. Mye av Shanghais måte å tiltrekke seg turister på kommer gjennom storslått arkitektur og moderne (vestlig?) innflytelse. Veldig mange trekker klare paraleller mellom Shanghai og New York, og til tross for å ikke ha vært i New York, så kan jeg vel på en måte fortsatt være enig i det.

Et godt tips kan være å lese vår reiseguide fra Shanghai hvor du får all den informasjonen du trenger som turist.

Puxi og Pudong

Byen er delt inn i to områder; Puxi og Pudong. Pudong er et forholdsvis nytt område på den østlige delen av Huangpu-elven som innehar det man vil betrakte som «Shanghai skyline». Puxi er området for studenter og unge expats – Pudong er perfekt for barnefamilier og folk som ønsker det litt roligere.

shanghai_administrative

Hotell i Shanghai
Hvis du skal velge et hotell, så vil jeg definitivt velge å bo i Puxi som turist. Her er man i nærheten av turistattraksjoner som:

– Den tidligere franske konsesjon
– West Nanjing Road
– The Bund
– Zhongshan Park
– Mye mer.

I tillegg er det både en flyplass i Pudong og en i Puxi. Du vil med andre ord kunne tilpasse ankomsten i forhold til hvor du selv har booket hotell.

Les også: Hoteller i Shanghai

Bybilde i Shanghai er flott og vestlig. Foto: Reisetilkina.com
Bybilde i Shanghai er flott og vestlig. Foto: Reisetilkina.com

Hva skal man gjøre i Shanghai?

Vel, etter å ha bodd her i litt over et år, så har jeg en del gode tips. Det å dra til det populære turistområdet Xin Tian Di og få seg en god lunsj på en ekte vestlig restaurant er et hot tips. Her kan du få god vestlig mat i et stille og behagelig (bilfritt) område – du får ikke bedre biff i Shanghai enn akkurat her.

Ellers kan jeg anbefale deg å dra på fotballkamp. Det finnes tre store fotballag i Shanghai – og alle sammen har tribuneanlegg i Puxi-delen. Jeg har selv kun holdt meg til Shanghai Shenhua-kamper, men har hørt at de to andre lagene er vel så gode å se på.

Ut over det vil jeg anbefale deg å se de klassiske turiststedene. Century Park er riktignok et veldig undervurdert sted om man ønsker å få sett noe ordentlig natur i storbyen.

Siste bilde. Foto: Reisetilkina.com
Siste bilde. Foto: Reisetilkina.com

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.