Den transsibirske jernbane – fra Moskva til Beijing
Len deg tilbake og slapp av mens jeg ta deg med på en vidunderlig reise som overgår Russland samt en tredjedel av kloden, fra øst til vest ..

Tenk å sitte i en komfortabel stol og se ut til spektakulær natur og utallige vakre byer på en syv dagers reise.

Bilde fra landsbygden i Kina.

Drømmen kan så absolutt bli oppfylt i nærmeste fremtid.

Jeg snakker om en av Russlands mest berømte delikatesser og opplevelser – nemlig den transsibirske jernbane fra Moskva til Beijing. Det er den lengste sammenhengende jernbanelinje på jorden – og er på nesten ti tusen kilometer.

Reisen på tvers av Russland på den transsibirske jernbane gir deg muligheten til å se med dine egne øyne alt som du kanskje har hørt om Russland. Dette mystiske landet kan by på ekspansive skoger, vakre byer og helt utrolige naturopplevelser. Selv om jeg nok vil anbefale Kina som turistmål nummer èn (og håper selvfølgelig at alle følger den transsibirske jernbane helt ned til Beijing), så innser jeg at også Russland har en hel haug av opplevelser som du nødig vil gå glipp av.

Vakkert landskap, fin arkitektur og et møte med Sovjetunionens kommunisme

barcelona-680182_960_720
Turen vil tillate deg å se vakkert designede arkitekturer blant hundrevis av kirker, et rikt russisk dyreliv og enda mer spektakulære solnedganger. Turen vil tillate deg å se Russland i all sin naturlige prakt og bringer deg gjennom hele 7 tidssoner.

Din reise starter når du går ombord på toget i den enormt store togstasjonen i Moskva, og allerede her får du en forsmak på hvordan turen kommer til å være. Under eventyret vil du ha mange stopp i nesten 100 forskjellige byer såvel store som små.

Toget på den transsibirske jernbanen stopper flere ganger om dagen og tidsintervallet per stopper varierer fra bare noen få minutter til mer enn en halv time.

Du vil få gleden av å gå av toget i kortere perioder for å oppleve en større del av Russland og Kina under disse stoppene – men det skal sies at den transsibirske jernbane nok prioriterer de russiske byene fremfor de kinesiske hva lengre opphold angår (dessverre).

Minimarkeder og sjarmerende togstopp
Disse russiske stasjonene er ofte minimarkeder, og du kan kjøpe alt fra ville bær, pølser, røkt deilig fisk til forskjellige suvenirer og hatter laget av pelsen til røde, svarte og hvite rever – akkurat slike hatter som Davy Crocket (?) er kjent for.

Du vil ha en mulighet til å observere ulike arkitektoniske stiler i de ulike byene samt en stor variasjon i hvordan de forskjellige togstasjonene er innredet. De fleste av dem ble bygget på midten av forrige århundre i Stalin-epoken og på slutten av det 19. århundre.

Du vil reise gjennom en av Russlands eldste byer, kalt Jaroslavl som ble grunnlagt av Yaroslav den vise i år 1010. En annen by, Jekaterinburg, ble grunnlagt i 1721 av Katarina den store. Dette er byen hvor Tsar Nikolaj II og hans familie ble henrettet i 1918.

Toget stopper også i byen Ulan-Ude som huset det tibetanske buddhistiske klosteret – sentrum av

buddhismen i Russland.

Vladivostok – herfra går turen til Beijing

vladivostok-681861_960_720
Til slutt vil du komme til Vladivostok som også er den siste byen den transsibirske jernbane besøker på veien til Kina.

Vladivostok er inngangsporten til Korea, Kina og Japan.

Under sovjettiden var Vladivostok en hemmelig militær base og var en helt lukket by. Du trengte spesiell tillatelse bare for å besøke slektninger som levde i Vladivostok, noe som selvfølgelig har satt sitt preg på byen.

Herfra vil man ta den transsibirske jernbanen sørover og begynne å nærme seg jernbanens mål – Beijing. Vær dog sikker på at du bestiller riktig togbillett når du kjøper billett slik at du ikke ender opp i Tokyo eller Seoul.

Personlig har jeg enda ikke tatt en tur på den transsibirske jernbane, men tenker at jeg gjør det i løpet av år 2013 eller 2014. Jeg har innsett at man er nødt til å ha en toleranse for russisk mat og være lysten på å sove noen gode netter i tog dersom man skal klare å gjennomføre reisen.

Ha en fantastisk reise!

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.